listing_gallery

Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs € 1.350.000

Bosscheweg 110

Berkel-Enschot
  • 8 slaapkamers
  • 598 Woonoppervlakte
  • 5064 m2
‘De Rashof’

Onder architectuur van de befaamde architect Rosenthaler werd deze schitterende villa ‘De Rashof’ in 1965 gebouwd aan de Bosscheweg op de grens van Berkel-Enschot en Tilburg. 
De villa is gelegen op een fantastisch perceel van 5.064 m². Met zonovergoten vrij uitzicht aan de voorzijde en aan de achterzijde omgeven door weilanden.
Een familiehuis voor een ondernemend, groot gezin. Vele jaren werd hier een dierenartsenpraktijk uitgeoefend.
Altijd in het bezit geweest van deze familie die er met veel plezier hebben gewoond en gewerkt.
De villa biedt extra mogelijkheden zoals praktijk aan huis, bedrijf, kantoor, B&B, dubbele bewoning en mantelzorg. Maar ‘De Rashof’ is bovenal een écht familiehuis met prachtig aangelegde tuinen rondom, dubbele inpandige garage met verdieping, een zwembad en diverse bijgebouwen.

De signatuur van de architect met oog voor details is zeer herkenbaar, zoals afgeronde toogdeuren, halfronde ramen, hardhouten sierluiken, smeedijzeren balkonhekken en dakkapellen die mee glooien met de leibedekking (ideaal voor een rieten dak). De fraaie, met hout afgewerkte overstekken en overkappingen, geven het ensemble extra cachet.


INDELING WOONHUIS

De oprit laat onmiddellijk de grootsheid van deze villa zien. Ruimte voor meerdere auto’s en toegang tot de dubbele inpandige garage. 
Via een pad toegang tot de hoofdentree alwaar u via prachtige glazen deuren toegang heeft tot de royale en statige hal met trapopgang, toilet met fontein en garderobe.  Een tweede entree biedt toegang tot een hal met toegang tot een prachtige werk-/kantoorkamer. In deze hal treft u een tweetal vaste kasten en de opstelling van de meterkast.

De woonkamer biedt aan drie zijden een rustgevend uitzicht over de parkachtige tuinen rondom de woning en de vele raampartijen zorgen voor een uitstekende lichtinval. Het zitgedeelte aan de voorzijde beschikt over een royale haardpartij en aan de achterzijde treft u een tweede zit met openslaande tuindeuren naar het overdekt terras en uitzicht over de achtertuin. Een verhoogd gedeelte biedt ruimte aan de gezellige eetkamer (in open verbinding met de woonkamer) zodat er een harmonieus geheel ontstaat. Toegang tot de naastgelegen royale woonkeuken is vanzelfsprekend. Deze biedt op haar beurt weer toegang tot de forse, droge kelder met opstelling CV ketel (Atag, 2009) en boiler. De keuken zelf is voorzien van een keukenblok met inbouwapparatuur en kookplaat met ingebouwde afzuiging en beschikt over een loopdeur naar het achtergelegen terras en deur naar de praktijkruimten (evt extra inpandige  dubbele garage).


EERSTE VERDIEPING

De overloop biedt toegang tot een zestal slaapkamers, een separaat toilet en de (tweede) badkamer. Verder beschikt de overloop over diverse vaste kasten en de trapopgang naar de tweede verdieping. De royale hoofdslaapkamer beschikt over een vaste kastenwand, een deur naar een balkon met smeedijzeren hekwerk alsmede tot een privé badkamer met dubbele wastafel, toilet en ligbad. Slaapkamer twee beschikt over een vaste wastafel én eveneens over toegang tot een balkon door middel van openslaande deuren. Beide balkons bieden een fraai uitzicht over de Bosscheweg in de ochtendzon. Slaapkamers drie, vier en vijf beschikken allen over een eigen wastafel terwijl slaapkamer zes toegang biedt tot de tweede badkamer (ook bereikbaar via de overloop) welke beschikt over een royale inloopdouche, wasmachineaansluiting en een wastafel.


TWEEDE VERDIEPING

Ruime overloop eventueel te gebruiken als zitgedeelte met toegang tot een zevende slaapkamer met wastafel en bergruimte. Verder treft u op deze verdieping een enorme bergzolder op stahoogte.


INDELING PRAKTIJK

Entree/hal met toilet met fontein. Wachtkamer met receptie en toegang tot een zestal verschillende kamers. Een deel van de voormalige praktijk is eenvoudig terug te brengen tot een (tweede) dubbele inpandige garage dus ook liefhebbers van old timers hebben hier ruimte te over voor stalling. Zelfs dan is er nog voldoende ruimte over voor een mantelzorg woning en/of praktijk aan huis. Via deze extra garage hebt u direct toegang tot de keuken en mogelijke utility room


INPANDIGE GARAGE

Dubbele inpandige garage met verdieping en een handmatig bedienbare kanteldeur, uitstortgootsteen, wasmachineaansluiting en trapopgang naar de feestzolder met aansluiting voor bar. Deze enorme ruimte beschikt over twee Velux dakramen alsmede een berging.


ZWEMBAD EN BIJGEBOUWEN

Het zwembad ligt zeer beschut en is daarmee volledig aan het zicht onttrokken waardoor privacy gewaarborgd is. Het bad meet 12,5 x 6 meter en beschikt over een pompinstallatie en verwarming.
Het zwembad heeft een ondiep gedeelte met inlooptrap en een diep gedeelte met springkuil zodat er vanaf een duikplank kan worden gesprongen.
In het bijbehorende zwembadhuisje treft u naast een boiler een toilet en een douche. Verder treft u nog een tuinkas en twee houten tuinhuizen aan. 


TUIN

De tuin is in 1965 ontworpen door een vooraanstaand tuinarchitect volgens het concept van Quattro Stagioni. Dit behelst 4 seizoenen genieten. Lentebloesem, zomerbloei, herfstkleuren en wintertuin.
De volwassen en uitstekend onderhouden klassieke tuin is een lust voor het oog. Rondom zorgen statige bomen, forse struiken en begroeide omheining voor veel rust en privacy.  Met een tuinpad van een kleine 100 meter kunt u genieten van de u omringende natuur die zich in alle pracht en kracht openbaart. In de avond zorgt de tuinverlichting voor een sprookjesachtig decor. De tuin is een pleisterplaats voor vele soorten vogels. Roofvogels scheren over het veld en vanuit de boomtoppen spieden ze naar hun prooi in de natuur. De grond is vruchtbaar en uitermate geschikt voor een tuinliefhebber. Het grote grasveld in de achtertuin geeft veel sportplezier en ruimte om te spelen en te feesten. Een paradijs voor een gezin met kinderen en vriendjes
Het overdekte terras aan de zijkant is een fijne plek om buiten te dineren bij ondergaande zon. De aanwezige grondwaterpomp voorziet de tuin van de benodigde beregening.


LOCATIE 

De Bosscheweg is de historische weg aangelegd in 1827 tussen het centrum van Tilburg en ’s Hertogenbosch. Binnen 5 minuten in hartje Tilburg en 20 minuten bij de St. Jan in ’s Hertogenbosch. Wonen aan deze weg van allure, omzoomd door eeuwenoude eikenbomen, is een droom voor velen. Met alle gemakken en voordelen van een ventweg. 
De villa ligt letterlijk op de grens van Berkel-Enschot en Tilburg. Alle voorzieningen zowel in het dorp als in de stad zijn dus binnen handbereik, zowel als het gaat om scholen, sportclubs en winkels. Bushalte op 70 meter. Ook voor wat betreft de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en Den Bosch is de ligging ideaal, de A58 bereikt u binnen enkele minuten. Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen alsmede de fantastische bossen en vennen in Oisterwijk liggen in de omgeving. Natuurgebied Moerenburg is op loopafstand.


ALGEMEEN
- Vanuit de woning, die op een terp is gebouwd, heeft u prachtig zicht op de tuinen rondom;
- Zeer centraal gelegen t.o.v. Tilburg en omgeving;
- Houd rekening met kosten voor modernisering.
 
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 1.350.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
2278 m3
Perceel
5064 m2
Woonoppervlakte
598 m2
Aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
8
Externe bergruimte
46 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
32 m2
Overig inpandige ruimte
17 m2
Bouwjaar
1965
Energielabel
F

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.