listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 750.000

Langestraat 22

Tilburg
  • 6 slaapkamers
  • 207 Woonoppervlakte
  • 136 m2
Dit prachtige herenhuis treft u in hartje Tilburg. Het huis kenmerkt zich door authentieke elementen en zeeën van ruimte. Aan de rand van het sfeervolle Dwaalgebied; perfect tussen de stad met haar leuke boetiekjes en de opkomende Spoorzone met diverse eetgelegenheden. U bevindt zich hier tussen scholen, de schouwburg en het centraal station, alles dus binnen handbereik. Vanwege de A-locatie kunt u de gezelligheid van de stad opzoeken en bent u ook in korte tijd in het Spoorpark of natuurgebied Moerenburg. Wandelend is de bruisende Piushaven te bereiken. De uitvalswegen richting ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Breda en Waalwijk zijn gemakkelijk en snel bereikbaar via de Spoorlaan en de Ringbanen. Liever de trein? U staat met 3 minuten op het perron van Centraal Station Tilburg. Kortom: wonen in de stad met alle voorzieningen en het groen in de directe nabijheid.

De woning is in de loop der jaren gemoderniseerd met behoud van de karakteristieke elementen welke deze woning bijzonder maken. Denk hierbij aan de hoge plafonds met ornamenten, marmeren vloeren en lambrisering, woonkamers en suite met originele schuifdeuren, glas-in-lood, parketvloer en boekenkasten. Bijzonder sfeervol is de 3 meter hoge strakke industriële pui (Bedaux) in de achtergevel waardoor er sprake is van veel lichtinval en de woonkamer in direct contact staat met de gezellige tuin (en achterom). En dan is er nog een kelder met de originele gemetselde wijnrekken. Op de begane grond van de woning bevinden zich de woonkamers en suite en open keuken met moderne keukeninrichting. De woning telt 6 slaapkamers: 3 op de eerste verdieping en 3 op de tweede verdieping. Verder zijn er 2 badkamers, een was- en kleedkamer, een balkon én een dakterras. Een fijn woonhuis op een uitstekende centrumlocatie nabij het station. De woning beschikt over Energielabel C en heeft 11 zonnepanelen.

Indeling

Begane grond
Je betreedt het huis via een prachtige marmeren entree/vestibule mét unieke luchtfoto van de binnenstad. Fraaie glas-in-lood tochtdeuren brengen je naar de hal met trapopgang. In de marmeren hal vindt u een vaste (garderobe)kast, toegang naar kelder –met vernieuwde meterkast– en de toiletruimte met zwevend toilet, fonteintje en mechanische ventilatie.

Woonkamer en suite van ca. 38 m2 bestaande uit een fijne voorkamer met sfeervolle zwart marmeren schouw, houtkachel en parketvloer. Middels glas-in-lood schuifdeuren -met vaste boekenkastombouw- verkrijg je toegang naar de eet- en achterkamer; een prachtige ruimte om met vrienden en familie te tafelen. Aansluitend de serre met zithoek van ca.9 m2 met industriële pui en openslaande deuren naar de achtertuin.

De woonkamer staat in open verbinding met de keuken die is voorzien van een strak witte keukeninrichting met betonnen blad, lades, spoelbak, Quooker en diverse inbouwapparaten, waaronder wokgasbrander, keramische kookplaat, teppanyaki plaat, afzuigkap, vaatwasser en oven. Verder zijn er 2 koel-vrieskasten en is deze ruimte voorzien van vloerverwarming. Ook vanuit de keuken is er toegang tot de tuin.

1e verdieping
Op de eerste verdieping treft u drie volledig gerenoveerde (slaap)kamers met eikenhouten vloer. De grootste slaapkamer, van ca. 20 m² aan de voorzijde van de woning, heeft een schoorsteenkanaal met houtkachel, een inbouwkast en authentiek plafond. De tweede slaapkamer van ca. 15 m² is aan de achterzijde gelegen, voorzien van twee inbouwkasten en deur naar het balkon wat mooi uitkijkt over de tuin en waar u ’s zomers van uw eerste kopje koffie geniet. De derde slaapkamer, die aan de voorzijde ligt, heeft een oppervlakte van ca. 6 m² en is ook voorzien van een inbouwkast.

Tevens op de eerste verdieping ligt aan de achterzijde de riante badkamer van ca. 14 m² met wastafelmeubel met lades, twee wastafels, een extra breed en diep ligbad, inloopdouche met 2 stortdouches/handdouches, zwevend toilet, designradiatoren en vloerverwarming. Aangrenzend ligt een fijne was- en kleedruimte met ruimte voor een grote kledingkast en aansluitingen t.b.v. wasmachine en droger, omvormer zonnepanelen met verdeelkast en unit vloerverwarming.

Overloop met trapopgang naar de 2e verdieping.

2e verdieping
Via een vaste trap met lichtstraat bereikt u de tweede verdieping met 3 (slaap)kamers. De hoeveelheid aan ruimte in dit huis wordt hier duidelijk en de kamers hebben op deze verdieping ook hoge plafonds. De kamer aan de voorzijde meet ca. 21 m², heeft naast het raam aan voorzijde ook 2 dakramen, airco/verwarmingsunit en een inbouwkast. Een geweldige lichte ruimte die momenteel in gebruik is als thuiswerkplek. Kamer 2 van ca. 14 m² ligt aan de achterzijde en heeft eveneens een airco/verwarmingsunit, inbouwkast en -boekenkast. Slaapkamer 3 is ca.7 m², ligt aan de voorzijde en heeft een dakraam. De mogelijkheden van de verdieping zijn fantastisch; werkkamer, logeerkamer, speelkamer, de kinderverdieping, het kan allemaal. De tweede badkamer is ingericht met een douchecabine, toilet en wastafel. Middels een raam is hier toegang tot een dakterras. Een ideale plek voor zonliefhebbers!

Kelder
De kelder van ca. 9 m² met de originele gemetselde wijnrekken heeft een stahoogte van ca. 1.80m, is bereikbaar vanuit de gang en in gebruik als wijn- en voorraadkelder.

Buiten, stadstuin, balkon en dakterras
De kind- en onderhoudsvriendelijke tuin is ingericht met kunstgras en geeft toegang tot de achterom. In de aangebouwde berging is ruimte voor fietsen en opslag. Verder is er een balkon op de 1e verdieping, aansluitend aan slaapkamer 2 en een dakterras op de 2e verdieping.
Wonen in hartje centrum met fijne buitenruimten en altijd ruimte voor zon en schaduw.

Algemeen
• Bouwjaar: ca. 1900
• Perceel oppervlakte: 136 m²
• Gebruiksoppervlakte: ca 207 m²
• Inhoud: ca.875 m³
• De woning is in de loop der jaren gemoderniseerd; karakteristieke elementen met behoud van het sfeervolle karakter van de woning.
• De vloeren zijn voorzien van klassiek eiken parket, eiken houten vloerdelen en (marmeren) tegels.
• De wanden en plafonds zijn grotendeels afgewerkt met stucwerk en de originele ornamenten zijn bewaard gebleven.
• Energielabel C (label geldig tot 17-10-2032).
• De woning is voorzien van dubbel glas, voorzetramen, dakisolatie (2001-opgave vorige eigenaar) en 11 zonnepanelen.
• De verwarming van de woning geschiedt middels c.v.-ketels en radiatoren.
• De warmwatervoorziening geschiedt via een combiketel (Itho Daalderop 2018) en quooker.

• Met KIWA-certificaat verwijderde olietank.
• In de koopovereenkomst worden een asbest-en ouderdomsclausule opgenomen.
• Er is een bouwtechnisch rapport ter inzage.
• Parkeren middels gemeentevergunning, kosten € 160,-- per jaar.
• Aanvaarding in overleg, voorkeur medio 2023.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 750.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
875 m3
Perceel
136 m2
Woonoppervlakte
207 m2
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Gebouwgebonden buitenruimte
6 m2
Overig inpandige ruimte
13 m2
Bouwjaar
1900
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.