listing_gallery

Beschikbaar
Vraagprijs € 850.000

Tivolistraat 28

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 251 Woonoppervlakte
  • 308 m2
Achter deze schitterende gevel gaat een prachtig herenhuis schuil met diepe tuin op het zuiden voorzien van een eigen achterom. Het huis is heerlijk groen gelegen tegenover het Interpolis Park maar wel op loopafstand van het centrum, de Piushaven en het Centraal Station. De woning is gebouwd in 1889 en heeft nog veel authentieke elementen zoals paneeldeuren, glas-in-lood, hoge plafonds, schouw, hoge ramen en een schitterende trapopgang. Het dak is recentelijk volledig vernieuwd en voorzien van isolatie.


INDELING

Begane grond

Via twee blauwstenen traptreden komt u in de vestibule, hier is naast de garderobe ook de meterkast aanwezig. Vervolgens komt u in de hal met de originele natuurstenen vloer en met lambrisering. Vanuit de hal is er toegang tot de woonkamer, de keuken, de toiletruimte, de kelder en de verdieping. De kelder is geventileerd en momenteel in gebruik als voorraadruimte c.q. opslag. Toiletruimte met zwevend closet en fonteintje is volledig betegeld.
De ruime woonkamer heeft een hoog plafond dat is voorzien van fraaie ornamenten en lijsten, een sfeervolle open haard met de originele schouw van Belgisch hardsteen, hoge ramen met rolluiken, een wengé parketvloer in visgraad patroon met ebbenhouten rand, en gestuukte wanden. Grenzend aan de woonkamer is de tuin-/werkkamer gelegen. Vanuit deze lichte kamer heeft u toegang tot de tuin middels openslaande deuren.

In 2004 is de woning aan de achterzijde uitgebouwd. In deze moderne, lichte aanbouw is de woonkeuken gelegen. De keuken is volledig voorzien van een glazen pui naar de tuin gericht en middels een dubbele schuifpui bij de tuin te betrekken. De keuken is voorzien van een kook-/werkeiland met 5-pits gaskookplaat met afzuigkap en vaatwasser. In de hoge wand is de oven geplaatst en er is ruimte voor de Amerikaanse koelkast. Tevens zijn er twee grote werk/voorraadkasten in de hoge wand opgenomen die achter schuifdeuren schuilgaan. In de keuken is vloerverwarming aanwezig en zowel het aanrechtblad als de vloer is afgewerkt met Tunesisch hardsteen, deze tegel is doorgelegd op het terras.


1e verdieping

De schitterende trapopgang, met veel lichtinval, leidt u naar de eerste verdieping. Ook hier zijn de hoge plafonds aanwezig, evenals de paneeldeuren en glas-in-lood. Vanuit de overloop is er toegang tot de slaapkamer aan de tuinzijde met openslaande deuren naar het zonnige balkon. In de slaapkamer is de schouw aanwezig (niet meer in gebruik) met links en rechts daarvan vaste kasten.
Centraal gelegen badkamer uit 2011 voorzien van vloerverwarming. De badkamer is ingericht met een vrijstaand ligbad, een stort-/regendouche, toilet en brede wastafel met meubel.
Slaapkamer aan de voorzijde met twee hoge schuiframen die uitzien op het Interpolis Park.


2e verdieping

Ook hier is in de trapopgang veel lichtinval door het aanwezig raam. Overloop met toegang tot drie kamers. De grote slaapkamer aan de tuinzijde is voorzien van een dakkapel en momenteel in gebruik als atelier. Ook de sfeervolle slaapkamer aan de straatzijde is voorzien van een dakkapel. De derde kamer is momenteel in gebruik als was-/bergkamer. Hier is in een hoge kastenwand de aansluiting aanwezig voor de was apparatuur. Vanuit de overloop is er middels een losse trap toegang tot een bergzolder/vliering.


Tuin

De tuin is gelegen op het zuiden zodat u altijd een zonneplaatsje hebt maar -misschien nog belangrijker- ook altijd een schaduwplaatsje kunt vinden dankzij de prachtige volwassen bomen. Vanaf de straat is er toegang tot de achtertuin middels een eigen doorgang langs de woning. Aan de achterzijde is een achterom aanwezig via de Landsteinerstraat.
De tuin heeft een sfeervol terras aan de woning, een vijver en diverse zitjes. De tuin is ingericht met gevarieerde beplanting en basalt-split als grondbedekker. Een sfeervolle stadstuin met de mogelijkheid om aan de achterzijde een carport/berging te plaatsen.

Algemeen:
• de woning is deels voorzien van dubbel glas
• de plafondhoogte in de woonkamer is circa 3.80 m
• CV-ketel, bouwjaar 2011
• schilderwerk is in 2021 uitgevoerd
• recentelijk is het dak volledig vernieuwd en voorzien van isolatie
• energielabel in aanvraag
• parkeren middels parkeervergunning
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 850.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
1147 m3
Perceel
308 m2
Woonoppervlakte
251 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Gebouwgebonden buitenruimte
15 m2
Overig inpandige ruimte
24 m2
Bouwjaar
1889

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.