listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 995.000

Gerard van Swietenstraat 48

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 212 Woonoppervlakte
  • 338 m2
In de geliefde wijk Hoogvenne/Tivoli gelegen vrijstaand vooroorlogs herenhuis met voortuin en fraai aangelegde achtertuin met houten overkapping, berging en overdekte fietsenstalling. De woning is in de loop der jaren gemoderniseerd met behoud van de karakteristieke elementen, zoals originele vloertegels, trapopgang met tussenbordes, paneeldeuren, schuifdeuren en glas-in-lood. Kortom: een fijn gezinshuis op in een prettige woonomgeving.

Bouwjaar 1928-1929
Perceeloppervlakte 338 m2
Inhoud ca.885 m3
Gebruiksoppervlakte wonen ca. 212 m2

De omgeving

De woning is gelegen aan een mooie groene laan in de geliefde wijk Hoogvenne/Tivoli, ook wel "Oude Elisabeth Ziekenhuis-wijk” genoemd. Een wijk met historie en sfeer, die aan de rand van het centrum van Tilburg is gelegen met scholen en een kinderdagverblijf om de hoek en op loopafstand van de stadskern. Ook de Piushaven en Landschapspark Moerenburg is te voet binnen enkele loopminuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met uw auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.


Indeling

Begane grond

Entree, stijlvolle hal met trapopgang met tussenbordes, fonteintje en toiletruimte, toegang naar de kelder, de woonkamers en keuken. De woonkamer-en-suite is voorzien van een schouw met houthaard, meerdere authentieke schuifdeuren, vaste kasten, schouw met houtkachel, doorgeefluik naar keuken en tuindeuren naar voortuin en naar de achtertuin. De separate keuken is ingericht met een roomwit keukenblok met Belgisch hardstenen blad v.v. spoelbak,5-pits gaskookplaat, afzuigkap ,koelkast en combioven (oven/grill). Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken. Deze ruimte is voorzien van een praktische kast, aan/afvoer wasmachine en vaatwasser en verder bevinden zich hier de gasmeter en meterkast. Middels deur toegang naar het terras onder de houten overkapping en naar de achtertuin.

De provisiekelder is vanuit de hal te bereiken, is ca.7 m2 en heeft een stahoogte van ca. 1.78 m.


Verdiepingen

De verdiepingen van dit herenhuis worden bereikt middels een fraaie trapopgang met tussenbordes.

Eerste verdieping

De ruime ouderslaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft 2 vaste kasten, een garderobekast (met t.v.-aansluiting), een elektrisch bedienbaar rolluik en mooi zicht op de groene achtertuin. Slaapkamer 2 is aan de voorzijde van de woning gelegen en heeft 2 vaste kasten en een wastafel (w+k). Slaapkamer 3 is eveneens aan de voorzijde gelegen en heeft een wastafel (w+k). De ruime badkamer is ingericht met een douche, ligbad, 2 wastafels en een vrij hangend toilet en is voorzien van mechanische ventilatie. Overloop met vaste kast, toegang naar balkon op het zuidwesten en trapopgang naar de 2e verdieping.

Tweede verdieping

Hier bevinden zich de royale 4e slaapkamer met wastafel (w+k) en bergruimten en een 5e kamer met dakkapel en bergruimten. Verder is er een kleine kamer met dakkapel, douchecabine, opstelling c.v.-combiketel en bergruimte.
Overloop met trap en luik naar….

Derde verdieping

Royale bergzolder.

Buiten

De achtertuin is op het zuidwesten gelegen, is fraai aangelegd en voorzien van een vijver, een aan de woonkamer grenzend terras met elektrisch bedienbaar textieldak en een vanuit de bijkeuken te bereiken zeer sfeervolle loungeruimte onder een houten overkapping. In de tuin kunt u de hele dag genieten van de zon en ook schaduwplekken opzoeken. Er zijn volwassen bomen (o.a. meidoorn, catalpa), leibeuken, beukenhagen struiken en planten. Verder is er een stenen berging met dubbele deuren en een overkapping voor de fietsen.
De achtertuin is middels de naast de woning gelegen gang en dubbele poort te bereiken.


Algemeen

• Het betreft een goed onderhouden, verzorgde woning die in de loop der jaren is gemoderniseerd met behoud van het authentieke karakter van de woning.
• De vloeren zijn voorzien van eiken vloerdelen, tegels en tapijt (2021).
• De wanden en plafonds zijn grotendeels afgewerkt met stucwerk.
• De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas en voorzetramen bij het glas-in-lood.
• De woonkamervloeren, bijkeukenvloer en zoldervloer zijn voorzien van isolatie.
• Het buitenschilderwerk dateert grotendeels van 2020 en een gedeelte van het binnenschilderwerk (hal, trapopgang, overloop verdiepingen) van 2021. Nieuw deurbeslag.
• De verwarming van de woning geschiedt middels een cv.-combiketel (Remeha, 2016), radiatoren en elektrische verwarming (toilet). Verder is er een houtkachel.
• De warmwatervoorziening geschiedt via de cv.-ketel en close-in-boiler.
• Energielabel E.
• Eigentijdse groepenkast.
• Binnenkort is er een aansluiting glasvezel.
• Parkeren middels vergunning. Kosten 1e vergunning € 48,-- per jaar, 2e vergunning € 96,-- per jaar.
• Er zijn in de straat en directe omgeving meerdere laadpalen aanwezig.
• Er is een bouwkundig rapport dat bij de bezichtiging ter inzage is.
• Gezien het bouwjaar van de woning zullen een ouderdoms-en asbestclausule worden opgenomen in de koopovereenkomst.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 995.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
888 m3
Perceel
338 m2
Woonoppervlakte
212 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Externe bergruimte
13 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
31 m2
Overig inpandige ruimte
19 m2
Bouwjaar
1929
Energielabel
E

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.