listing_gallery

Beschikbaar
Vraagprijs € 895.000

Stationsplein 5

Rijen
  • 10 slaapkamers
  • 418 m2
  • 301 m2
Het is zeldzaam dat een pand met deze omvang en allure op de markt komt.

Ligging

In de gemeente Rijen, op korte afstand van Tilburg en Breda, op slechts 39 autominuten van Rotterdam en 57 van Antwerpen, ligt, tegenover het station het kroonjuweel van architect Ad Aarts uit de interbellum periode, geheel in de stijl van de Amsterdamse School versierd met Art Deco elementen en rijke glas-in-lood-partijen. De ligging pal tegenover het station maakt het uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer (in een uur naar Utrecht of in 3 kwartier naar Antwerpen) terwijl er in de onmiddellijke omgeving voldoende ruimte is om te parkeren.

Aanzien

Dit ruime monumentale directeurspand is met zijn imposante zakelijke uitstraling een beeldbepalend sieraad voor de gemeente en ademt met zijn grandeur en indeling het rijke industriële leven. Het object onder zadel- (frontgedeelte) en schilddak (achtervleugel) telt deels drie, deels twee bouwlagen. Het is opgetrokken uit bruinrode (begane grond) en helderrode (verdieping) baksteen, waarbij de bouwlagen door een betonnen witte lijst sierlijk worden gescheiden.

Indeling

Deze half vrijstaande kantoorvilla telt door zijn riante omvang en verschillende functies meerdere ingangen en adressen. Het volledige pand is bijvoorbeeld te gebruiken als 1 of 2 woningen. Maar het kan ook gebruikt worden om 2 bedrijven te vestigen èn 2 zelfstandige woningen. Zowel een kantoor of praktijkruimte (*) gecombineerd met een zelfstandige woning op de 1e verdieping èn een ruim kantoor op de begane grond gecombineerd met een zelfstandige woning (2de verdieping). Beide met eigen ingang.

Achter de voordeur aan het Stationsplein bevindt zich een majestueuze centrale trappenhal, met originele Art Deco lambrisering inclusief een authentieke wachtbank voor gasten en bezoekers. Wanneer de zon door grote vierkante raampartij schijnt, tovert het glas-in-lood een ongekende kleurenpracht op de muren. De ruime kamers aan de voorzijde maken de vertrekken, door een schuifdeur gescheiden, geschikt voor velerlei doeleinden. De achterste kamer geeft toegang tot het terras en binnenplaats. Achter de grote keuken ligt de ruimte die toegang geeft tot de grote kelder, de voordeur van Laagstraat 1 en een zelfstandige bedrijfsruimte met aparte ingang. (Laagstaat 3) Het totale pand kent meerdere keukens (2), kitchenette (1) badkamers (3) en toiletten (4).

*Publiek verzorgend ambacht en dienstverlening en maatschappelijke dienstverlening.

Bijzonderheden
- Het gehele pand heeft airconditioning.
- Aan de voorzijde zijn elektrisch bedienbare screens.
- Er zijn diverse rookmelders en een alarmsysteem in het pand aanwezig.
- Op de eerste en tweede verdieping heeft het glas-in-lood voorzetramen.
- Domotica systeem en netwerk aansluiting in bijna elke kamer

Het gehele object wordt te koop aangeboden onder de navolgende condities:

- Er is geen BTW van toepassing
- Waarborgsom of bankgarantie ter grootte van 10 % van de koopsom.
- Koopovereenkomst op basis van standaardmodel van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).
- Deze aanbieding geschiedt onder het nadrukkelijk voorbehoud goedkeuring en aanvaarding van verkoper
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Twee onder een kapwoning
Beschikbaarheid:
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 895.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud:
1597 m3
Aantal kamers:
12
Aantal slaapkamers:
10
Bouwjaar:
1932

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.