listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 725.000

Gerard van Swietenstraat 46

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 227 Woonoppervlakte
  • 305 m2
In de geliefde wijk Hoogvenne/Tivoli gelegen 2/1-kapwoning met voortuin, zonnige achtertuin, atelierruimte en ruime garage (bereikbaar vanuit de Reinier de Graafstraat).

Deze vooroorlogse woning heeft fijne leefruimten op de begane grond, 4 slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping, 5e slaapkamer en grote open werkruimte op de 2e verdieping. Daarnaast is er een atelierruimte. Diverse karakteristieke elementen, zoals originele wandtegels, hoge plafonds en trapopgang met tussenbordes
Een fijn gezinshuis in een prettige woonomgeving.

U kunt deze woning naar eigen wensen moderniseren en eigentijds aanpassen.

Bouwjaar 1929
Perceeloppervlakte 305 m2
Inhoud ca. 950 m3
Gebruiksoppervlakte wonen ca. 227 m2

De omgeving

De woning is gelegen aan een mooie groene laan in de geliefde wijk Hoogvenne/Tivoli, ook wel "Oude Elisabeth Ziekenhuis-wijk” genoemd. Een wijk met historie en sfeer, die aan de rand van het centrum van Tilburg is gelegen met scholen en een kinderdagverblijf om de hoek en op loopafstand van de stadskern. Ook de Piushaven en Landschapspark Moerenburg is te voet binnen enkele loopminuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met uw auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.


Indeling

Begane grond

Entree, vestibule, hal met trapopgang met tussenbordes, toiletruimte met fonteintje, toegang naar de kelder, de woonkamers en keuken. Vaste kast met meterkast en grote kelder (stahoogte 1.70-175 m).
Aan de voorzijde gelegen woonkamer met erker en gashaard. Tweede, aan de achterzijde gelegen woonkamer (momenteel in gebruik als bibliotheek/werkkamer) met schoorsteenkanaal en schouw en middels openslaande deuren toegang naar de tuinkamer. Deze fijne, zonnige kamer met veel lichtinval geeft middels 2 dubbele deuren toegang tot de achtertuin. De gesloten keuken is vanuit de hal en de kamers te bereiken en is ingericht met een eenvoudig keukenblok voorzien van 2 spoelbakken.
Bijkeuken met opstelling c.v.-ketel. Aansluitend berging en tuingerichte atelierruimte van ca.21 m2 met gevelgaskachel.


Verdiepingen

De verdiepingen van dit herenhuis worden bereikt middels een trapopgang met tussenbordes.

Eerste verdieping

De ruime ouderslaapkamer is aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft een vaste kast en middels openslaande deuren toegang naar het dakterras. Slaapkamer 2 is aan de achterzijde van de woning gelegen en heeft een vaste kast. Slaapkamer 3 is aan de voorzijde gelegen en heeft een vaste kast en een deur naar het balkon. Slaapkamer 4 is eveneens aan de voorzijde gelegen. De badkamer is ingericht met een ligbad, wastafel en toilet Verder is er een bad geiser. Overloop met vaste kast en trapopgang naar de 2e verdieping.

Tweede verdieping

Hier bevinden zich de 5e slaapkamer met dakkapel (momenteel in gebruik als berging en sauna) en een fijne open zolderruimte (in gebruik als atelier) met dakkapel, lichtkoepel en bergruimten. Hier kunnen ook slaapkamers worden gerealiseerd.


Buiten

De woning is bereikbaar via voortuin en pad naar de voordeur. De achtertuin is op het zuidwesten gelegen en is ingericht met een terras, bomen, struiken en planten. Vanuit de achtertuin is de karakteristieke (bouwjaar 1932), ruime (ca. 21 m2) garage te bereiken. Naast de woning is een kleine fietsenberging gelegen.


Algemeen

• De verwarming van de woning geschiedt middels een cv.-ketel, gashaard en gaskachel.
• De warmwatervoorziening geschiedt via een geiser en close-in-boiler.
• Energielabel F.
• Mogelijkheid glasvezel.
• Parkeren middels vergunning. Kosten 1e vergunning € 48,-- per jaar, 2e vergunning € 96,-- per jaar.
• Er zijn in de straat en directe omgeving meerdere laadpalen aanwezig.
• Er is een bouwkundig rapport dat bij de bezichtiging ter inzage is.
• Gezien het bouwjaar van de woning zullen een ouderdoms-en asbestclausule worden opgenomen in de koopovereenkomst.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Twee onder een kapwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 725.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
974 m3
Perceel
305 m2
Woonoppervlakte
227 m2
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Externe bergruimte
21 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m2
Overig inpandige ruimte
40 m2
Bouwjaar
1929
Energielabel
F

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.