listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 750.000

Gerard van Swietenstraat 76

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 142 Woonoppervlakte
  • 176 m2
In de geliefde wijk Hoogvenne/Tivoli gelegen charmant en (nagenoeg) vrijstaand vooroorlogs herenhuis met fraai aangelegde achtertuin met schuur en eigen achterom met “dienstingang” naar de straatzijde. De woning is in de loop der jaren gemoderniseerd met behoud van karakteristieke elementen, zoals glas in lood, tegelwerk en paneeldeuren. Kortom: een fijn gezinshuis in een prettige en eerste klas woonomgeving.

De omgeving

De woning is gelegen in een mooie groene straat in de wijk Hoogvenne/Tivoli, ook wel "Oude Elisabeth Ziekenhuis-wijk” genoemd. Een wijk met historie en sfeer, die aan de rand van het centrum van Tilburg is gelegen met scholen en een kinderdagverblijf om de hoek en op loopafstand van de stadskern. Ook de Piushaven en Landschapspark Moerenburg zijn binnen enkele loopminuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met de auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.

Indeling begane grond

Entree/vestibule met garderobe, via de prachtige glas in lood loopdeur toegang tot de hal met originele vloer met trapopgang, toegang tot de kelder, de meterkast (met voldoende groepen met aardlekschakelaar en alarminstallatie) en het toilet met stortbak en fontein (’t Achterhuis, Udenhout). Aansluitend de woonkeuken voorzien van een granito-vloer en de authentieke servieskast. De keuken beschikt naast een dubbele spoelbak en een vrijstaand multifunctioneel 5-pits gasfornuis met elektrische oven (Boretti) over de navolgende inbouwapparatuur: vaatwasser, close-in-boiler en afzuigkap. Via een loopdeur toegang tot de naast de woning gelegen “dienstingang”. De bijkeuken met opstelling voor wasmachine, droger, diepvries en koelkast en via een loopdeur toegang tot de tuin. De woonkamer-en-suite met massief eiken antiek “kazerneparket” (’t Achterhuis, Udenhout). Aan de voorzijde een gezellig zitgedeelte met open haard en aan de achterzijde de eet-/zitkamer met openslaande tuindeuren. De en-suite is tegelijk met de uitbouw van de woonkamer gerealiseerd en beschikt naast schuifdeuren aan één zijde over vaste kasten.

Eerste verdieping

Overloop met toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde meet ruim 15 m². Slaapkamer II meet eveneens ruim 15 m² en kijkt uit over de achtertuinen en op een gezellige dakterras. Slaapkamer III meet 6 m² en beschikt over openslaande tuindeuren die toegang geven tot het dakterras. De badkamer is voorzien van een ligbad (Jan des Bouvrie), wastafel, douche-in-cabine (met lage instap) en een decorradiator.

Tweede verdieping

Via vaste trap bereikbare overloop met mooie lichtinval en toegang tot de slaapkamer/kastenkamer aan de achterzijde met toegang tot CV ruimte met opstelling CV combiketel (Nefit, 2016), toilet en mechanische ventilatie. De kamer beschikt over een vaste kastenwand met extra bergruimte en tevens over een vlizotrap naar de bergzolder. De hoofdslaapkamer ligt aan de voorzijde en beschikt aan drie zijden over bergruimte, opstelling mechanische ventilatie en een afvoer ten behoeve van de mobiele airconditioning.

Tuin

Prachtig aangelegde sfeervolle achtertuin pal op het zuiden gelegen. De tuin beschikt onder andere over een vijverpartij, borders, bestrating, houtopslag, regenton en diverse gezellige zitjes/terrassen. De houten schuur ten behoeve van opslag en een eigen zij-ingang maken het geheel compleet.

Algemeen

* Uitbouw achterzijde 2004
* Alle ramen en deuren voorzien van inbraakwerend hang-en sluitwerk
* Alle radiatoren voorzien van thermostaatkranen
* Alle kamers voorzien van massief eiken antiek “kazerneparket”
* Ramen, kozijnen en buitendeuren van hard hout, in de loop der jaren nieuw aangebracht: 2004 eetkamer en slaapkamer achter, 2018 woonkamer voor, slaapkamer voor en badkamer, 2019 trapportaal 2e verdieping, 2021 kleine slaapkamer en alle voorzien van dubbele beglazing HR++ (glas in lood woonkamer ook dubbel beglaasd)
* De alarminstallatie is in 2004 gedeactiveerd, maar de totale installatie is nog aanwezig
* Schilderwerk buiten en binnen is voortdurend vakkundig bijgehouden
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 750.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
557 m3
Perceel
176 m2
Woonoppervlakte
142 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Gebouwgebonden buitenruimte
19 m2
Overig inpandige ruimte
15 m2
Bouwjaar
1922
Energielabel
G

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.