listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 720.000

Nieuwe Bosscheweg 87

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 211 Woonoppervlakte
  • 226 m2
Tegen het centrum van Tilburg, op toplocatie gelegen, prachtig karakteristiek herenhuis met uitgebouwde woonkeuken (2018) fraai aangelegde tuin met veel volwassen groen en een praktische berging. Deze dertiger jaren woning is gebouwd onder architectuur, ademt nog de sfeer van weleer en bezit nog vele authentieke elementen. De woning is met veel gevoel voor stijl gemoderniseerd en afgewerkt. Zo zijn alle originele raampartijen nog aanwezig, alsook de kamers en suite met de karakteristieke schuifdeuren, de sfeervolle paneeldeuren en de glas-in-lood-partijen door de gehele woning. De indeling en ruimte maken de woning een ideale gezinswoning, gelegen tegen het bruisende centrum van de binnenstad. De vele, nog aanwezige authentieke elementen dragen bij aan een erg prettige sfeer. Een bezichtiging van deze woning voelt als een ontdekkingsreis!

Locatie:
Door de praktische ligging staat u binnen enkele loopminuten in het Piushavengebied, maar ook op het Heuvelplein en bent u weer enkele minuten later bij het NS-station Tilburg Centraal. In nog geen 5 minuten bent u met de auto op de uitvalswegen richting de A58. Eindhoven Airport ligt op zo'n 25 minuten rijden afstand.
Wanneer u houdt van recreëren in de natuur, bent u binnen 10 wandelminuten in Landschapspark Moerenburg, alwaar u eindeloos kunt ontspannen. 365 dagen per jaar, de Moerenburg is altijd prachtig!

Begane grond
Overdekte inpandige entree met voordeur en deur naar eigen achterom (via bijkeuken en de woonkeuken komt u in de tuin). De hal, met toiletruimte met vrijhangend closet en fontein en toegang tot de verdiepte kelderkast met meterkastopstelling (geheel vernieuwd in 2018) is fraai afgewerkt met zijn originele wandtegels en eikenhouten vloer. Vanuit de hal toegang tot de royale woonkamer met erker, prachtige houten vloer, een uiterst sfeervolle houtkachel en de en-suite schuifdeuren met aan weerszijde praktische kastruimte. De en-suite deelt de riante ruimte op in een zitkamer en eetkamer welke in open verbinding staat met de woonkeuken. Deze uitbouw werd volledig opnieuw opgetrokken in 2018 en beschikt, naast dubbele openslaande tuindeuren over een spoeleiland met vaste kasten en lades en een fraai keukenblok tegen de achterwand met alle inbouwapparatuur te weten een 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast en een oven. Tot slot een erg praktische zeer ruime bijkeuken met het voormalige keukenblok met nog extra apparatuur en veel bergruimte (tweede ijskast, wasmachine en oven).

1e Verdieping:
Middels een brede bordestrap met stijlvolle balustrade en hoogglans wit gelakte trapleuning is de eerste verdieping met ruime overloop te bereiken. Vanaf de overloop heeft u toegang tot drie royale slaapkamers en de luxe badkamer. De kamers kenmerken zich door hun royale afmeting en plafondhoogte van maar liefst 2.65 meter!

De ouderslaapkamer is aan de achterzijde gelegen en meet ca. 15 m² en heeft via openslaande deuren toegang tot een prachtig balkon met zitje.. De andere twee slaapkamers zijn aan de voorzijde gelegen en hebben een oppervlakte van 12 m² en 11 m². Alle kamers, alsook de overloop zijn afgewerkt met een keurige laminaatvloer en strak gestuukte wanden en plafonds. De glas-in-lood-partijen geven ook hier het geheel weer een authentieke uitstraling. Wanneer de zon ermee speelt ontstaat er een prachtig kleurenspel op de wanden.
De luxe badkamer is voorzien van een ligbad en royale inloopdouche (beide met thermostatische kraan), een dubbele wastafel in keurig meubel en een toilet met zwevend closet.

2e Verdieping:
Via vaste trap te bereiken zeer ruime overloop met toegang tot 2 royale slaapkamers, grote opberg-/was- badkamer en bergvliering. De eerste slaapkamer aan de voorkant met dakkapel heeft een oppervlakte van ca. 10 m2. De tweede slaapkamer is gelegen achter het fraaie topgeveltje aan de voorzijde en heeft een oppervlakte van ca. 14 m2. De derde kamer met dakkapel is in gebruik als wasruimte en beschikt over inbouwkasten en een inloopdouche uit 2018.

3e Verdieping:
De verdieping is met een vaste steektrap te bereiken. Ruime beplakte bergzolder waar nog voldoende ruimte is voor de opslag van uw spullen. Het stuukwerk loopt hier door tot in de nok! Dit laatste is typerend voor het afwerkingsniveau door de gehele woning.

Tuin:
Met zijn diepte van ruim 15 meter is deze sfeervolle achtertuin met stenen berging gerust uitzonderlijk te noemen! De achtertuin is gelegen op het noorden maar biedt u door zijn diepte altijd de mogelijkheid om in de zon te vertoeven. Het fijne gazon en de vele vaste beplanting maken het tot een ware oase voor de tuinliefhebber of voor uw kinderen die graag een balletje trappen.
Tot slot plukt u letterlijk de vruchten van uw eigen kersen-, appel- of pruimenboom.

ALGEMEEN
• Bijzonder wonen op toplocatie tegen het centrum;
• Instapklaar;
• Parkeergelegenheid voor de deur met (meerdere) parkeervergunning(en);
• Heerlijk sfeervol familiehuis;
• Bijzonder veel ruimte en optimaal woongenot;
• Veel privacy en bewegingsvrijheid;
• Veel authentieke elementen zoals glas-in-loodramen en houten paneeldeuren behouden/teruggebracht;
• Volledige dubbele beglazing;
• Dak is geïsoleerd en in keuken vloerverwarming;
• Nabij uitvalswegen en op loopafstand van het centrum en Centraal Station.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 720.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
761 m3
Perceel
226 m2
Woonoppervlakte
211 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Externe bergruimte
5 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
19 m2
Bouwjaar
1929
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.