listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 550.000

Jan van Beverwijckstraat 100

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 154 Woonoppervlakte
  • 168 m2
Op unieke locatie gelegen vooroorlogs half vrijstaand herenhuis met voortuin en zonnige achtertuin met dubbele berging.
Deze zeer sfeervolle en netjes onderhouden woning is gelegen in de mooie Jan van Beverwijckstraat. Een straat met vooroorlogse herenhuizen, gelegen in een fijne leefomgeving en op een toplocatie. In 1996 werd de woning op alle verdiepingen uitgebouwd.

De omgeving

De woning is gelegen aan een mooie groene laan met karakteristieke vooroorlogse woningen in de geliefde wijk "Oude Elisabeth Ziekenhuis". Een wijk met historie en sfeer, die aan de rand van het centrum van Tilburg is gelegen met scholen, een kinderdagverblijf en speelveld (Jan Wierhof) om de hoek én op loopafstand van de stadskern. Ook Landschapspark Moerenburg is te voet binnen enkele loopminuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met uw auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch.
Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.

Indeling begane grond

Entree/hal met granieten vloer en trapopgang naar de eerste verdieping. De hal beschikt over een deur naar de woonkamer, een kelder met opstelling meterkast (voldoende groepen en aardlekschakelaar), toilet met fontein en een deur naar de separate keuken.

De L-vormige woonkamer met kenmerkende erker, glas-in-lood en visgraat parketvloer is heerlijk licht en de openslaande tuindeuren bieden toegang tot de op het zuiden gelegen stadstuin. Verder beschikt de woonkamer over een open haard. Eventueel mogelijkheid om de keuken bij de living te betrekken. De separate keuken is voorzien van een keurig keukenblok met inbouwapparatuur te weten: koelkast en Boretti fornuis (oven en zes pits gaskookplaat met afzuigkap). Loopdeur naar de tuin.

Eerste verdieping

In totaal drie slaapkamers, badkamer en wasruimte. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een erker en een vaste kast. Tweede kleinere slaapkamer aan de voorzijde en hoofdslaapkamer aan de achterzijde. De badkamer is zowel via de overloop als via de hoofdslaapkamer toegankelijk en beschikt over een ligbad/douche, wastafel en een toilet (hangcloset). Een tussenhalletje met daarin een vaste kast biedt toegang naar de betegelde wasruimte waarin een vaste kast en afvoerputje.

Tweede verdieping

In 1996 werd ook de tweede verdieping verbouwd. Een dakopbouw werd geplaatst waardoor er aan de achterzijde een grote slaapkamer gecreëerd werd met dakterras (alleen de balustrade ontbreekt). Aan de voorzijde nog een slaapkamer met wastafel en dakkapel. Verder beschikt deze verdieping over een voorzolder met opstelling CV combiketel (Daalderop, 2004) met vliering.

Tuin

Pal op het zuiden gelegen achtertuin (stadstuin) heerlijk vrij gelegen! Houten berging met achterom via de zijkant en tweede berging. Beide bergingen zijn voorzien van elektra en water.

Algemeen

* Houten en stalen kozijnen met deels dubbele en deels enkele beglazing
* Bedekking dakterras vernieuwd in 2018
* Keurig onderhouden woning op toplocatie.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Twee onder een kapwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 550.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
567 m3
Perceel
168 m2
Woonoppervlakte
154 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
5
Externe bergruimte
4 m2
Overig inpandige ruimte
10 m2
Bouwjaar
1922
Energielabel
G

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.