listing_gallery

Beschikbaar
Vraagprijs € 935.000

Drossaard van Wesepstraat 11

Tilburg
  • 6 slaapkamers
  • 224 Woonoppervlakte
  • 471 m2
Deze charmante vrijstaande Bedaux-woning is gelegen in een van de chicste straatjes van Zorgvlied, waar je de vogeltjes hoort fluiten, maar ook op wandelafstand van het centrum van Tilburg. De uitvalswegen, de bossen en de Universiteit van Tilburg zijn nabij gelegen. De woning heeft een heerlijke lichte tuin rondom op een perceel van 471m2 in zijn huidige vorm en dateert uit 1965.

We mogen deze woning zonder meer een fijn gezinshuis noemen; er zijn heerlijke leefruimten op de begane grond, een riante living met openhaard en openslaande tuindeuren naar de serre, aparte eetkamer, ouderslaapkamer met aansluitend de badkamer, keuken en aparte bijkeuken. Op de verdieping treft u 5 mooie slaapkamers met twee badkamers. Op de tweede verdieping treft u een ruime bergzolder over de hele lengte en breedte van het hoofdgebouw, tevens is er boven de badkamer op de begane grond nog een ruime bergzolder te bereiken.

De fijne woonwijk Zorgvlied:
De woning is in Zorgvlied gelegen, een wijk met historie en sfeer, ruim van opzet met brede lanen en veel groen. Het nabij gelegen Burgemeester van de Mortelplein is op loopafstand te bereiken en biedt allerlei voorzieningen zoals een supermarkt, twee bakkers, een snackbar, stomerij, bloemist, bushalte, ect. Het afgelopen jaar zijn de straten in de wijk vernieuwd; er zijn weer klinkers en brede stoepen met veel groenvakken. Het basisonderwijs, buurtschool De Christoffel, ligt tevens op loopafstand. Middelbaar onderwijs als Theresia Lyceum en Odulphus Lyceum zijn tevens nabij gelegen.

De fijne ligging van de woning is ideaal te noemen; dicht bij het stadscentrum, het treinstation, de universiteit, winkels, jeugdsport voorzieningen zoals RKSV Sarto en de Tilburg Mixed Hockey club mogen uiteraard in de buurt niet ontbreken. Een tweetal gezellige tennisclubs/padelclubs zijn tevens op de fiets makkelijk bereikbaar. Ook het Warande bos is te voet goed bereikbaar. Met uw auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.

Het prachtige huis vertoont alle kenmerken van de klassieke Jos Bedaux stijl. Typische objecten van zijn hand zijn: het karakteristieke smeedijzeren hekje, de dubbele voordeur met koperen knoppen, de vierkante lantaarn boven de deur, de vier symmetrische ramen op de verdieping, het karakteristieke smeedijzeren traliewerk bij het badkamerraam.
Jos Bedaux (1910-1989) was een Nederlands architect die vooral actief was in Tilburg en omgeving. Hoogtepunt is het hoofdgebouw van de Universiteit van Tilburg, ook de GGD en het kantongerecht in Tilburg zijn belangrijke bouwwerken.
Zijn werk laat zich omschrijven als tijdloos modernisme, met oog voor mens en omgeving.

INDELING

Begane grond

In de hal bevindt zich de trap met hand gesmede leuning en balustrade, garderobe en toilet voorzien van fonteintje.

Vanuit de hal is er toegang tot de riante lichte living (57 m2), met openhaard en openslaande tuindeuren naar de serre. De vloer is voorzien van een mooie parketvloer van tropisch hardhout (massief Basralocus). De complete achterwand van de kamer bestaat uit een op maat gemaakte kast met ruimte voor de TV en met een doorgeefluik naar de keuken. Via schuifdeuren bereikt men de aparte eetkamer, deze is pal op het zuiden gelegen en grenzend aan het terras.

Vanuit de eetkamer is er verbinding met de ouderslaapkamer, deze ruimte is door middel van een schuifpui met het terras verbonden. Vanuit deze kamer loopt men door de garderobe met aan weerszijden handgemaakte hang- en legkasten naar de badkamer. De badkamer is voorzien van een hangtoilet, dubbele wastafel met aan weerszijden hangende kasten, een inloopdouche en designradiator. De badkamer is voorzien van een eigen CV-unit voor warmwater en de vloerverwarming.

Aan de achterzijde van het huis bevinden zich de bijkeuken met de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en droger. Tevens treft u hier de CV-ketel (Nefit HR), vanuit hier is er toegang tot de keuken. De keuken heeft een donkere inrichting met rechte opstelling. U treft hier een 5-pitskookplaat en afzuigkap.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de sta-hoge wijnkelder met hand gemetselde boogvakken voor de opleg van wijn.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping treft u een 5-tal slaapkamers en 2 badkamers aan.
Twee voorslaapkamers, waarvan 1 kamer met vaste wastafel en inbouwkast. Zij-slaapkamer met aangrenzend eigen badkamer welke is ingericht met een ligbad, vaste wastafel en toilet. De ouderslaapkamer met verhoogd bed podium heeft twee ingebouwde kastenwanden. Een dubbele deur leidt naar het op het zuidwest gelegen balkon. Vanuit deze kamer heeft u toegang tot de hoofdbadkamer, welke is ingericht met een ligbad, aparte douchecabine, dubbele wastafel en toilet.
De vijfde slaapkamer is gelegen aan de achterzijde. De gehele verdieping is behoudens de natte ruimtes voorzien van een lichteiken parketvloer.

Tweede verdieping

Deze verdieping is middels luik en vlizotrap te bereiken.
U treft hier een ruime zolder over de gehele lengte en breedte van het hoofdgebouw. De verdieping is geheel geïsoleerd. Er is een plan beschikbaar voor het bouwen van een volwaardige 2e verdieping met vaste trap.

Tuin

Mooie zonnige tuin rondom met heerlijk terras van terracottakleurige Schellevis tegels met open haard en monumentale schoorsteen. Eigen oprit aan de voorzijde. Op maat gemaakte houten berging aan de zijkant van de woning voorzien van elektra.

Bijzonderheden:
- energielabel C;
- spouwisolatie (2023);
- de woning is onlangs verduurzaamd, middels nieuwe kunststof kozijnen aan de voorzijde, spouwisolatie en een 12-tal zonnepanelen;
- alarminstallatie;
- glasvezel aanwezig;
- een heerlijke gezinswoning in de prachtige woonwijk Zorgvlied.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 935.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
904 m3
Perceel
471 m2
Woonoppervlakte
224 m2
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Externe bergruimte
9 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
31 m2
Overig inpandige ruimte
20 m2
Bouwjaar
1965
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.