listing_gallery

Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs € 399.000

Boomstraat 174

Tilburg
  • 3 slaapkamers
  • 97 Woonoppervlakte
  • 182 m2
Bent u op zoek naar een sfeervolle en nette woning in een van de meest gewilde buurten van Tilburg? Dan stopt uw zoektocht hier! De woning is zeer centraal gelegen in de nabijheid van diverse voorzieningen en uitvalswegen. Via het ‘rode fietspad’, dat dwars door de Boomstraat loopt, staat u binnen een paar minuten midden in de gezelligheid van het dwaalgebied, de binnenstad en het station. Het alom bekende Spoorpark ligt vlak om de hoek! Op korte afstand zijn meerdere goed aangeschreven basisscholen en middelbare scholen.

Deze karakteristieke woning in de Boomstraat beschikt over een gezellige woonkamer met voor- en achterkamer in halfopen verbinding. Aansluitend de keuken, een moderne badkamer en de toiletruimte. Weelderige en groene achtertuin, op het zonnige zuiden gelegen, van ruim 20 meter diep met grote schuur. Op de 1e verdieping vindt u 3 ruime slaapkamers en de vaste trap naar de open zolderruimte met mogelijkheid voor vierde slaapkamer. De eerste verdieping is verrassend ruim door bebouwing over de overbouwde poort. De woning is goed onderhouden met o.a. dubbele beglazing, dak- en vloerisolatie en op de eerste verdieping een tweetal airco's.

Begane grond

Binnenkomst via de fraaie authentieke voordeur in de hal met granito vloer en ruime garderobe. De woonkamer is, door de trap naar de verdieping, min of meer gesplitst in een voor- en achterkamer. In de voorkamer is de eetkamer gesitueerd met opstelling meterkast (gemoderniseerd en met glasvezel aansluiting), toegang tot de kruipruimte en een hoog plafond met inbouwspots. De gezellige woonkamer met fraaie lichtinval door het glas-in-loodraam is aan de achterzijde gelegen met een houtkachel, plafond met inbouwspots en eveneens toegang tot de kruipruimte (de beide kruipruimtes zijn gescheiden door een muurtje).

Ruime keuken met fraaie granieten vloer en gescheiden van de woonkamer door middel van een glas-in-lood paneeldeur. Keurig keukenblok voorzien van vaatwasser, koelkast en vriezer. Aparte hoek voorzien van fraai tegelwerk met opstelling kooktoestel met vier pits gaskookplaat, afzuigkap en combimagnetron.

Een tussenhalletje met opstelling CV combiketel (Remeha, 2010) en unit vloerverwarming ten behoeve van het toilet en de badkamer. Het halletje biedt tevens toegang tot de kelder door middel van een trap met luik. De kelder meet ca. 6,5 m². De toiletruimte is voorzien van een hangcloset en een plafond met inbouwspots. Aansluitend de sfeervolle badkamer (2010) voorzien van hoekligbad, dubbele wastafel in houten meubel en inloop-/regendouche. De badkamer beschikt over een hoog plafond met fraaie balken en daglichttoetreding en biedt tevens toegang tot een royale bergruimte (boven de keuken). Inbouwverlichting en vaste houten kast completeren het geheel.

Eerste verdieping

Via een fraaie en degelijke trap met brede treden toegang tot de overloop op de eerste verdieping. Wasruimte met toilet, fontein en radiator. De wasruimte is voorzien van een Velux dakraam. In totaal drie royale slaapkamers waarvan de twee aan de achterzijde zijn voorzien van een airconditioning (2024) ten behoeve van zowel verwarming als koeling. Een van de slaapkamers beschikt bovendien over een diepe vaste kast. Vaste trap (2017) naar de tweede verdieping

Tweede verdieping

Via vaste trap bereikbaar. Mogelijkheid tot vierde slaapkamer. Deze ruimte beschikt reeds over 2 Velux dakramen en is nu in gebruik als werk/game- en logeerkamer. Beide buren hebben een dakkapel laten plaatsen.

Tuin

Op het zuiden gelegen sfeervolle achtertuin met veel groen, onder andere een Paarse Regen. De tuin is toegankelijk via een eigen doorgang naast het huis. Verder beschikt de achtertuin over een trampoline, buitenkraan en de al eerder benoemde enorme schuur. Deze behoeft onderhoud maar is echt ideaal voor opslag, klussen, hobbyruimte e.d.

Algemeen

* Woon-/eetkamer voorzien van fraaie eikenhouten vloer
* Twee nieuwe airco's geplaatst in 2024
* Schilderwerk goed bijgehouden
* 1e verdieping voorzien van fraaie houten deuren
* 4e slaapkamer mogelijk op zolder
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 399.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
367 m3
Perceel
182 m2
Woonoppervlakte
97 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Externe bergruimte
22 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
8 m2
Overig inpandige ruimte
7 m2
Bouwjaar
1906
Energielabel
D

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.