listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 795.000

Gerard van Swietenstraat 68

Tilburg
  • 6 slaapkamers
  • 196 Woonoppervlakte
  • 213 m2
Prachtig, klassiek vooroorlogs en met name ook zeer royaal en goed onderhouden herenhuis met tuin op het zuiden op één van de beste locaties in de gewilde wijk "Hoogvenne". De woning is bijna zeven meter breed waardoor u door het gehele pand de hoeveelheid ruimte ook daadwerkelijk ervaart. Zes (grote) slaapkamers op de verdiepingen en op de begane grond een prachtige living en woonkeuken maken dit tot de ideale gezinswoning op een super locatie!!

De woning is gelegen in een mooie groene straat in de wijk Hoogvenne/Tivoli, ook wel "Oude Elisabeth Ziekenhuis-wijk” genoemd. Een wijk met historie en sfeer, die aan de rand van het centrum van Tilburg is gelegen met scholen en een kinderdagverblijf om de hoek en op loopafstand van de stadskern. Ook de Piushaven en Landschapspark Moerenburg zijn binnen enkele loopminuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met de auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.


INDELING 

Begane grond

Royale ontvangsthal met garderobe en tochtdeur naar de hal, trapopgang, toilet en toegang naar de kelder op stahoogte (met vaste kast en planken). Kamer en suite met aan de voorzijde een erker, originele schuifdeuren, een eikenhouten vloer uit 2014 in brede visgraat gelegd, tevens een tweetal schouwen waarbij één in gebruik is door een afsluitbare houthaard, openslaande deuren naar het terras en tuin op het zuiden. Vanuit de kamer en suite is er een directe verbinding met de gezellige woonkeuken, ook vanuit de hal te bereiken. Deze is van alle gemakken voorzien, met o.a. een AGA-fornuis (het neusje van de zalm voor de ware kookliefhebber), een terrazzovloer, gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming en zowel een loopdeur als schuifdeur naar het terras en de gezellige stadstuin.


1e verdieping

Overloop waaraan grenzend drie royale (18 m2, 18 m2 en 9 m2) slaapkamers, waarvan twee met vaste inbouwkasten en twee met vaste wastafel. Een afzonderlijk toilet en een badkamer waarin u zich in mediterrane sferen waant met ligbad, wastafel inloopdouche en prachtige terrazzovloer met vloerverwarming.


2e verdieping

Bereikbaar via vaste trap. Royale overloop (met inbouwkasten) met lichtinval door middel van een zogenaamde solar tube, waaraan grenzend een was-/stookruimte met opstelling wasmachine en droger alsmede opstelling CV-combiketel (Itho Daalderop Combifort 32/80+, 2007). In totaal 3 slaap- annex werkkamers waarvan één voorzien is van een vaste kast. Twee kamers hebben een vaste wastafel en alle kamers met mooie lichtinval dankzij de dakkapellen.


Tuin

Pal op het zuiden gelegen gezellige stadstuin met berging (2002) en brede achterom via een poort te bereiken. Een oude rododendron dateert al van voor de oorlog. Uniek zijn ook de hoge bomen in de aanpalende tuinen waardoor de seizoenen beleefd worden en de ligging aanvoelt als een stadspark.

Algemeen
- Bijna alle ramen zijn voorzien van thermopane beglazing en een aantal verwerkt met glas in lood en dubbel glas.
- Kilgoten en een aantal dakpannen enkele jaren geleden vervangen
- In 2021 zijn de nokvorsten vervangen en is eveneens een aantal dakpannen vervangen.
- Plat dak is in 2014 vernieuwd en geïsoleerd.
- In 2018 zijn er 12 zonnepanelen op het plat dak gelegd.
- Energielabel C.
- Houtwerk buitenkant, inclusief schuur, is in 2021 geschilderd.
- In 2002 werd er een aanbouw gerealiseerd waarin de huidige woonkeuken zich bevindt.
- Het pand is achterom te bereiken via een recht van overpad.
- Parkeren voor de deur mogelijk middels een parkeervergunning.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 795.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
737 m3
Perceel
213 m2
Woonoppervlakte
196 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Overig inpandige ruimte
8 m2
Bouwjaar
1924
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.