listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 615.000

Sint Josephstraat 10

Tilburg
  • 4 slaapkamers
  • 156 Woonoppervlakte
  • 268 m2
Om de hoek van de Piushaven in de geliefde wijk Hoogvenne/Tivoli gelegen vooroorlogs herenhuis, type hoekwoning met gezellige voor-zij-en achtertuin. Deze sfeervolle woning heeft een bijzondere architectuur en karakteristieke elementen, zoals originele voordeur, erkers, paneeldeuren, authentieke tegels en glas-in-lood. 
Kortom: een verrassende woning in een prettige woonomgeving.
De nabijgelegen garagebox is separaat te koop. 
 
Bouwjaar 1931. Uitbouw woonkamer 1995.
Perceeloppervlakte: 268 m2
Perceel oppervlakte garage: 28 m2

Inhoud circa 564 m3  
Gebruiksoppervlakte wonen circa 156 m2 
Gebruiksoppervlakte garage circa 16,5 m2

De omgeving

De woning is direct bij de Piushaven gelegen, op de hoek met de Hogendriesstraat, tegenover de begraafplaats in de geliefde wijk Hoogevenne/Tivoli. Een woonwijk met historie en sfeer, aan de rand van het centrum van Tilburg met scholen en een kinderdagverblijf om de hoek en op loopafstand van de stadskern. Ook Landschapspark Moerenburg is te voet binnen enkele minuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met uw auto bent u in ‘n paar minuten bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. 
Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.

Over de woning, architect
De woning is in 1931 als vrijstaande woning gebouwd naar ontwerp van Ouborg en v.d. Weegen architecten. Later is de woning Hogendriesstraat 2 tegen de woning gebouwd. Het Tilburgse architectenbureau  was actief tussen omstreeks 1930 en 1960. De architecten lieten in Tilburg diverse beeldbepalende ontwerpen na, voornamelijk voor woningen en winkelhuizen. Zo tekenden zij als stijlzuiver voorbeeld van de Nieuwe Zakelijkheid twee huizen op Sint Josephstraat 153-155 (1934). De originele vormentaal van Ouborg en Van der Weegen is ook te zien bij de panden op Ringbaan-West 250-254 (1931), op Don Sartostraat 1-7 (1934), Sint Josephstraat 8-10 (1934), Hasseltstraat 239-243 (1934), Nicolaas Pieckstraat 11 (1935) en op Wilhelminapark 49-52 (1937-1938).
In de gevel naast de voordeur is een afbeelding van de Zoete Lieve moeder van Den Bosch, een van de genadebeelden van de Heilige maagd Maria die in Nederland het middelpunt vormden van een bedevaart. 

Indeling

Hal met toegang tot de woonkamers, kelderkast, toiletruimte en trapopgang naar de 1e verdieping. De voorkamer heeft 2 fraaie erkers. Middels originele schuifdeuren toegang naar de achterkamer met schoorsteenkanaal, schouw en houtkachel. De tuinkamer heeft een nis, een lichtkoepel, convectorput en een schuifpui naar de achtertuin.

De keuken heeft uitzicht op de zij tuin en is ingericht met een wit keukenblok met 2 spoelbakken, 4-pits gasfornuis, afzuigkap, vaatwasser, koelkast, combi-oven en close-in-boiler. De achtergelegen bijkeuken is voorzien van een keukenblok met spoelbak, een vaste kast en er zijn aan/afvoeren voor wasmachine en droger. Een deur geeft toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping

De ouderslaapkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en heeft een erker en een deur naar de badkamer. Aan de achterzijde zijn 2 slaapkamers gelegen, beide met vaste kast, wastafelmeubel en deur naar het dakterras. De badkamer is ingericht met een douche, wastafel, toilet, designradiator en geiser. Een deur geeft toegang tot het originele fraaie ronde balkon. 

Tweede verdieping

Via vaste trap te bereiken verdieping met 2 grote dakramen. Momenteel in gebruik als werk/logeerruimte (voorheen 3 slaapkamers) met 2 vaste bureaus en schuifkasten. Vliering/bergruimte in de nok.

Buiten 

De tuinen zijn onder architectuur van Ton Brekelmans aangelegd. De zij- en achtertuin is grotendeels omheind met laurier, voorzien van sierbestrating met borders en biedt optimale privacy en de hele dag zon of schaduw. Verder zijn er 2 kleine vijvers met waterkommen en een houten berging. De voortuin is ingericht met dolomiet grind, magnoliaboom, vijgenboom en catalpa’s. 

Garage 

De garage aan de Hogendriesstraat 12-e wordt door verkopers eveneens te koop aangeboden. De garage is voorzien van een roldeur. Oppervlakte 16,5 m2.

Algemeen 

•    Het betreft een niet-alledaagse woning met authentieke elementen. Gevels met verdiepte lintvoeg. 
•    De vloeren zijn voorzien van eiken vloerdelen, laminaat, tegels en tapijt.
•    De wanden zijn afgewerkt met stucwerk en behang. Gedeeltelijk originele plafonds en gedeeltelijk nieuwe stucwerk plafonds.
•    De woning is grotendeels voorzien van dubbel glas en fraaie glas-in-lood ramen met voorzetramen.
•    Diverse ramen hebben rolluiken.
•    De platte daken zijn voorzien van kunststof dakbedekking met isolatie.
•    De verwarming van de woning geschiedt middels een cv.-ketel (leaseketel, Atag, 2015) en radiatoren. Verder is er een houtkachel in de woonkamer.
•    De warmwatervoorziening geschiedt via een geiser en close-in-boiler.
•    Energielabel F.
•    Glasvezel voorbereiding, nog niet aangesloten.
•    Parkeren middels vergunning van maandag tot en met vrijdag van 9:00-15:00 uur. Kosten 1e vergunning € 48,-- per jaar, 2e vergunning € 96,-- per jaar.
•    Er zijn in directe omgeving meerdere laadpalen aanwezig.
•    Er is een bouwkundig rapport ter inzage.
•    In 1997 is de toen aanwezige olietank gesaneerd en verwijderd met KIWA-certificaat. 
•    Gezien het bouwjaar van de woning zullen een ouderdoms-en asbestclausule worden opgenomen in de koopovereenkomst.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Hoekwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 615.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
564 m3
Perceel
268 m2
Woonoppervlakte
156 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Externe bergruimte
21 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m2
Bouwjaar
1931
Energielabel
F

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.