listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 1.295.000

Burgemeester Damsstraat 46

Tilburg
  • 7 slaapkamers
  • 326 Woonoppervlakte
  • 860 m2
Op één van de mooiste plekken in de geliefde wijk Zorgvlied gelegen karakteristieke vrijstaande stadsvilla met fraai aangelegde tuin, zwembad, separate atelier/werkruimte en 4 parkeerplaatsen op eigen perceel.

We mogen deze stadsvilla zonder meer een zeer bijzonder object noemen; uniek qua locatie en zeker ook qua architectuur. Door de heerlijke leefruimten op de begane grond, de 7 kamers op de verdiepingen en de 2 badkamers (totale gebruiksoppervlakte ca. 325 m2 ) is dit het ideale gezinshuis. En tevens uitermate geschikt voor beroep aan huis. Fijn wonen op een toplocatie.

De fijne woonwijk Zorgvlied

De villa is aan een groen plein, op de hoek met de Burgemeester Rauppstraat gelegen. Zorgvlied is een wijk met historie en sfeer, ruim van opzet met brede lanen en veel groen.
Momenteel worden de straten in de wijk vernieuwd; er komen weer klinkers en brede stoepen met veel groenvakken. De ligging is ideaal; dicht bij het stadscentrum, treinstation, de universiteit, winkels en overige voorzieningen. Ook het Warande bos is te voet goed bereikbaar. Met uw auto bent u zo bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch. Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.

Historie van de woning
De woning is in 1936 gebouwd naar ontwerp van de architect J.J. Brekelmans in opdracht van dr. Frans Vercammen, leraar Nederlands aan het Odulphuslyceum en een bekend kunsthistoricus. Rond het pleintje waaraan de woning is gelegen is de oorspronkelijke opzet van de wijk- individuele vrijstaande villa’s- het best behouden.

De kenmerken van de stadsvilla

De villa heeft een bijzondere architectuur met verschillende dakvlakken. Kenmerkend zijn verder de ruimtelijkheid en de detailleringen, typerend voor de 30-er jaren. Een fraaie trapopgang, erker, balkon, paneel-en schuifdeuren, glas-in-lood en hoge plafonds zijn hiervan voorbeelden. De bij een vooroorlogse woning passende markiezen zorgen voor een bijzondere uitstraling.

Begane grond

Overdekt entree. Vestibule met meterkast en deur naar de hal met een zeer fraai trappenhuis (originele lange raampartijen met glas-in-lood). Portaal met fonteintje en toiletruimte. Kantoor van ca. 22 m2 – een heerlijke werkplek met veel lichtinval- met vaste kasten en deuren naar de voortuin. Woonkamer en suite van ca. 60 m2 bestaande uit een voorkamer met fraaie erker, open haardpartij en opmaatkasten. Middels schuifdeuren -met vaste kasten ombouw- toegang naar de achterkamer met openslaande deuren naar het overdekte terras en de achtertuin.
De woonkeuken van ca. 22 m2 heeft mooi uitzicht op de zijtuin en het terras en is ingericht met een kastenwand en een U-vormig keukeninterieur v.v. 2 spoelbakken, 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, magnetron, oven/grill, vaatwasser en close-in-boiler. Portaal met 2e toiletruimte, uitstortgoot en toegang naar de tuin, de kelder en naar de bijkeuken, die is voorzien van een kastenwand en deuren naar de oprit en naar de technische ruimte met apparatuur ten behoeve van het zwembad en de beregeningsinstallatie.

Verdiepingen

De verdiepingen van de villa zijn, evenals de begane grond, zeer royaal van opzet en worden bereikt middels een fraaie trapopgang met bordessen.

Eerste verdieping
De ouderslaapkamer (ca.22 m2) met directe toegang naar de badkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen, heeft openslaande deuren naar het balkon met prachtig uitzicht over het pleintje. Slaapkamer 2 (ca. 22 m2) is eveneens aan de voorzijde gelegen en heeft 2 vaste kasten en een wastafel. Slaapkamer 3 (ca. 20 m2) is aan de achterzijde gelegen, heeft mooi uitzicht op de groene achtertuin en een wastafel en 2 vaste kasten. Badkamer met ligbad, 2 wastafels in meubel en toilet. Er is vloerverwarming aanwezig. Kamer 4 van ca. 15 m2 is aan de achterzijde gelegen, is in gebruik als werkkamer en heeft een vaste kast. Vanuit deze kamer is de 2e badkamer –tevens waskamer- te bereiken. Deze is ingericht met een whirlpoolbad, inloopdouche, vrijhangend toilet, 2 wastafels, badkamer, diepe handdoekenlades en een designradiator. In het separate wasgedeelte zijn de aansluitingen t.b.v. wasmachine en droger en een kastenwand. Een deur geeft toegang tot een dakterras.
Overloop met toiletruimte en trapopgang naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Hier bevinden zich eveneens 3 ruime kamers. Kamer 1 is aan de voorzijde gelegen en heeft een dakkapel, wastafel en bergruimten in de knieschotten. Kamer 2 is een de zijkant gelegen, heeft een dakkapel, een wastafel en opberglades en bergruimten in de knieschotten. Verder is vanuit deze kamer een bergruimte met opstelling c.v.-combiketel te bereiken. Een losse trap geeft toegang tot de bovengelegen bergzolder. Kamer 3 is aan de achterzijde gelegen, heeft een dakkapel, wastafel en bergruimte in de knieschotten.

Derde verdieping
Via losse trap te bereiken bergzolder

Kelders
Vanuit het portaal naar de bijkeuken zijn de kelders te bereiken. Deze kelders zijn op stahoogte (ca. 1.75 m) en in gebruik als wijnkelder en stookkelder (c.v.-combiketel en boiler).

Atelier/werkruimte

Deze ruimte van ca. 22 m2 is achter het overdekte terras gelegen en heeft openslaande deuren naar de tuin en een keukenblok. Een prettige werkplek aan huis.

Buiten

De tuin rondom de woning is onder architectuur aangelegd. In de diepe en groene achtertuin kunt u de hele dag genieten van de zon en ook schaduwplekken opzoeken. De tuin is ingericht met gazon, bomen, struiken en plantenborders, waaronder hortensia’s. Er is altijd kleur in de tuin. Een heerlijke plek is het middels de tuindeuren in de achterkamer te bereiken overdekte en verwarmde terras met een op maat gemaakte zithoek. Van het voorjaar tot het najaar is dit een extra verblijfsruimte!

En dan is er nog het zwembad (8x4 m); een zoutwaterbad dat middels het Roos-solar-systeem wordt verwarmd en is voorzien van een roldek en verlichting. Achter het bad is een buitendouche (warm + koud water) en achterin de tuin ligt een kunstgras veldje met hockeygoal. Een eigen hoek voor sportieve bewoners!

Naast de voortuin (met vlaggenmast) is de oprit met voldoende parkeermogelijkheden gelegen. Via een poort is de achtertuin te bereiken en het pad rechts naast de woning geeft toegang tot de aangebouwde stenen berging, die ook te betreden is vanuit de achtertuin.


Algemeen

• De villa is in de loop der jaren gemoderniseerd met behoud van het sfeervolle karakter van de woning.
• De vloeren zijn voorzien van klassiek parket, tegels en tapijt.
• De wanden zijn grotendeels afgewerkt met stucwerk. De plafonds met stucwerk en originele balken.
• Energielabel E (label geldig tot 01 februari 2033).
• De woning is voorzien van muurisolatie, vloerisolatie woonkamers/kantoor en gedeeltelijk voorzien van dubbel glas en voorzetramen.
• De verwarming van de woning geschiedt middels c.v.-ketels en radiatoren.
• De warmwatervoorziening geschiedt via een combiketel en boilers.
• Met KIWA-certificaat verwijderde olietank.
• In de koopovereenkomst worden een astbest-en ouderdomsclausule opgenomen.
• Er is een bouwtechnisch rapport ter inzage.
• Aanvaarding in overleg.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.295.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
1475 m3
Perceel
860 m2
Woonoppervlakte
326 m2
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
7
Externe bergruimte
22 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
42 m2
Overig inpandige ruimte
23 m2
Bouwjaar
1936
Energielabel
E

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.