listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 685.000

Fraterstuin 13

Goirle
  • 3 slaapkamers
  • 160 Woonoppervlakte
  • 69 m2
Aan de Fraterstuin gelegen moderne en bijzondere urban parkvilla (eindwoning) met inpandige dubbele garage, royaal dakterras (zuiden) en balkon. Door de hoekligging van de woning en de vele raampartijen heeft u een mooi uitzicht over het park. De situering van de woonkamer op de eerste bouwlaag zorgt ervoor dat u ook ‘in huis’ geniet van het wonen aan de Fraterstuin. De ideale woning voor degene die niet van “standaard” houdt, op zoek is naar ruimte, rust en de nabijheid van de dorpskern. In dit winnend ontwerp (Architectuurprijs Midden Brabant 2010) van Bedaux de Brouwer Architecten krijgt wonen een extra dimensie. 

Gebruiksoppervlakte circa 160 m²
Bouwjaar 2008
Dakterras op het zuiden van circa 20 m²
Balkon op het noorden van circa 8 m²

Ligging 

Deze ruime woning staat in een mooie monumentale tuin die ooit onderdeel was van het aanliggende Fratershuis. U woont hier in een uitzonderlijk mooie groene woonomgeving, tegenover het Cultureel Centrum Jan van Besouw  (voormalige Fratershuis) met de kloosterkapel en bibliotheek en op loopafstand van de winkels en overige centrumvoorzieningen. Het centrum van Tilburg en de uitvalswegen naar Eindhoven-Breda en ’s-Hertogenbosch zijn snel bereikbaar.

Indeling 

De woning heeft 4 woonlagen.    

1e woonlaag
De woning heeft een verhoogde entree met bordestrap. Op deze woonlaag zijn 2 kamers - momenteel in gebruik als slaapkamers, maar ook zeer geschikt om als werkkamer of praktijkruimte te gebruiken. Er is een 2e badkamer en een toiletruimte met fonteintje en zwevend toilet. De ruime kamer (ca.20 m²) aan de achterzijde heeft een schuifpui naar het kamerbrede balkon (op het Noorden) van 8 m². De tweede slaapkamer aan de voorzijde gelegen is ca. 10 m² en kijkt uit op de tuin. De badkamer is ingericht met een ligbad, inloopdouche en dubbel wastafelmeubel in eigentijdse kleurstelling en betonlook stucwerk. Er is een extra design/handdoekradiator.
De ruime hal geeft middels een fraaie brede trapopgang toegang tot de verdieping en geeft middels een portaal en trap toegang tot het souterrain.

2e woonlaag
Op deze woonlaag -totale oppervlakte van ca. 70 m²-  bevinden zich de living en de open keuken. De living heeft een gezellig zitgedeelte rondom de gashaard en een werkhoek met vast bureau. Door de hoekligging en de grote raampartijen komt er veel licht binnen en heeft u een fraai uitzicht over de Fraterstuin. De keuken is aan de achterzijde gelegen en heeft een luxueuze witte hoogglans keukeninrichting (merk Barletti ) met een kookeiland voorzien van lades, een 5-pits gaskookplaat, en afzuigkap en keukenwand met stoomoven, oven/gril, combimagnetron, vaatwasser, koelkast en vrieskast. In een andere wand zijn een koffieapparaat en wijnklimaatkast geïntegreerd. Aan de op maat gemaakte bar is het fijn ontbijten of tablet lezen. Verder is er een praktische voorraadkast onder de trapopgang. Hier bevindt zich ook een unit vloerverwarming.

Een fraaie brede trapopgang tussen de woonkamer en de keuken geeft toegang tot de bovenste woonlaag. Een vide verbindt beide woonlagen.

3e woonlaag
Op de bovenste woonlaag bevindt zich de ouderslaapkamer (ca.14 m²) met eigen badkamer (v.v. lichtkoepel) die is uitgerust met een ligbad, inloopdouche, design/handdoekradiator, zwevend toilet en een dubbele wastafelmeubel in eigentijdse kleurstelling en betonlook stucwerk. Vanuit de slaapkamer is er uitzicht op het dakterras en de Fraterstuin. Op de overloop -met toegang naar het dakterras- is een vaste kast met Cv-combiketel 2008, unit mechanische ventilatie en aan/afvoer wasmachine/droger.

Souterrain/garage
Inpandig bereikbaar via de hal op de begane grond en aan de achterzijde bereikbaar via de gezamenlijke (mandeligheid) inrit/rijweg. Bij de trap naar het souterrain bevinden zich de garderoberuimte, meterkast en de unit vloerverwarming. Het souterrain bestaat uit een berging, containerruimte en een dubbele garage van ca.41 m² met op afstand bedienbare garagedeur. De garage heeft ook voldoende ruimte voor het plaatsen van fietsen en kasten.

Buiten
Het ruime dakterras op de 3e woonlaag is op het zuiden gelegen en is voorzien van terrasplanken van geperst composiet, een elektrisch bedienbaar zonnescherm, buitenverlichting en stopcontacten. Verder is er een balkon dat vanuit de slaapkamer op de 1e woonlaag te bereiken is. Dit balkon is op het noorden gelegen. De voor de woning gelegen tuin is een openbare tuin.

Algemeen:
• De woning is eigentijds, strak en in neutrale tinten afgewerkt. Zo is de gehele woning voorzien van gietvloeren en vloerverwarming. De wanden en plafonds zijn in 2017 gestukt.
• Alle buiten kozijnen en ramen (draai/kiep) zijn van aluminium en voorzien van HR gecoat dubbel glas. De ramen in de woonkamer hebben elektrisch bedienbare zonnelamellen. 
• De woning heeft energielabel A.
• Verwarming middels vloerverwarming (thermostaat per verdieping), elektrische radiatoren en gashaard.
• Op de lijst van zaken staat vermeld hoe de woning wordt opgeleverd. Diverse kasten, zoals het dressoir in de living en ook de opbouwverlichting blijven achter.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Eindwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 685.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
735 m3
Perceel
69 m2
Woonoppervlakte
160 m2
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Gebouwgebonden buitenruimte
28 m2
Overig inpandige ruimte
49 m2
Bouwjaar
2008
Energielabel
A

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.