listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 935.000

Poststraat 33

Tilburg
  • 5 slaapkamers
  • 234 Woonoppervlakte
  • 230 m2
In hartje centrum treft u dit volstrekt unieke en monumentale herenhuis uit 1876 met sfeervolle achtertuin. Het pand biedt allerlei mogelijkheden en is ideaal voor de combinatie wonen/werken en zeker ook (gezien de volwaardige tweede verdieping met keuken en badkamer) voor gedeeltelijke verhuur.

Het voormalige burgemeestershuis is van een ongekende schoonheid en met veel liefde bewoond en onderhouden en verduurzaamd door de huidige eigenaren. Dit gemeentelijk monument ligt op loopafstand van het station en van alle voorzieningen die het centrum te bieden heeft. Het pand beschikt over prachtige detaillering terug te zien in plafonds met ornamenten, vloeren, originele deuren en glas-in-lood ramen.

Indeling begane grond

Statige entree/hal met vestibule voorzien van prachtige originele tegelvloer, fraaie trapopgang, garderobe en gemoderniseerd toilet voorzien van hangcloset en fontein. Via de centrale hal is aan de linkerzijde een werk-/speelkamer toegankelijk met vaste kast met opstelling meterkast. Aan de rechterzijde komt u in de verbluffend fraaie kamer-en-suite. Aan de voorzijde de gezellige voor (zit-) kamer met schouw en en-suite deuren met op maat gemaakte boekenkasten toegang biedend tot de tussenkamer annex muziek-/zitkamer met open haard voorzien van vernieuwde rvs afvoerpijp en ventilator. De schouw is origineel en een absoluut pronkstuk. Via openslaande glas-in-lood deuren toegang tot de eetkamer voorzien van een betonnen vloer met 400 jaar oude tegeltjes afkomstig van een oud klooster. Ook hier een (gas-) haard met vernieuwde afvoerpijp en fraaie meubelmaatwerk kasten en openslaande tuindeuren naar de tuin.
De midden kamer is voorzien van een fraaie inbouw openhaard. Het haard kanaal is voorzien van een roestvrijstalen binnen koker en op het dak een extra elektrische afzuiging.

Vanuit de eetkamer toegang tot de moderne keuken (2015) welke is voorzien van een fraai keukenblok met hardsteenblad en inbouwapparatuur te weten: Boretti vierpits gaskookplaat met grill en oven en afzuigkap met schouw. Via de keuken is de bijkeuken te bereiken met fontein en originele inbouw servieskast en via een stenen trap tevens toegang gevend tot riante (wijn-) kelder met 3 aansluitende compartimenten.

Eerste verdieping

Overloop met toegang tot drie riante slaapkamers en de badkamer. De twee kinderkamers zijn beiden aan de voorzijde gelegen. De eerste beschikt over een fraai meubelmaatwerk hoogslaper en vaste kastenwand met geïntegreerd een wastafel. De tweede slaapkamer beschikt over vaste kasten eveneens meubelmaatwerk. Beide kamers zijn recent voorzien van gevelisolatie en hoogrendements radiatoren en beschikken tot slot over handmatig bedienbare zonnescreens. De hoofdslaapkamer is aan de achterzijde gelegen en buitengewoon charmant mede dankzij de vaste kledingkastenwand enerzijds en het gezellige dakterras anderzijds. Het dakterras is toegankelijk via een portaal en beschikt over een prachtig gietijzeren hekwerk alsmede een spiltrap naar de tuin. Het plat dak is geïsoleerd en voorzien van rubber tegels. De badkamer is royaal en beschikt over een inloopdouche, vrijstaand ligbad, toilet, wastafel en opstelling wasmachine en droger.

Tweede verdieping

Via vaste trap naar zolderverdieping, een schitterend ornament (glas-in-ijzer) verlicht de royale hal. De zolderverdieping is zeer ruim en voorzien van een overloop met kitchenette voorzien van gaskookplaat en afzuigkap alsmede een badkamer voorzien van douche in cabine en een hangcloset. Twee grote slaapkamers waarvan één voorzien van twee velux dakramen en wastafel en één voorzien van vaste kasten en een wastafel.

Tuin

Gezellige stadstuin met sierbestrating, water en elektra, terrassen, appelboom en een overkapping (2021). De tuin is te bereiken via een achterom uitkomend in de Langestraat. Afdakje voor de fietsen en kliko's achter de poort op eigen terrein.

Bijzonderheden

- Voorgevel in 2021 geschilderd en gerestaureerd;
- Eerste verdieping voorzijde aan binnenzijde geïsoleerd;
- In 2010 is het gehele object voorzien van nieuwe elektra;
- Houten kozijnen met dubbele beglazing m.u.v. het glas-in-lood;
- Paneeldeuren, prachtige plafonds met ornamenten;
- Wonen en werken mogelijk;
- Gewilde woonlocatie in hartje centrum;
- Verwarming via HR Combiketel (Nefit, 2010);
- Het betreft een gemeentelijk monument;
- Energie zuinig huis (label C).
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 935.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
1108 m3
Perceel
230 m2
Woonoppervlakte
234 m2
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Gebouwgebonden buitenruimte
33 m2
Overig inpandige ruimte
15 m2
Bouwjaar
1876
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.