Unieke kans: de prachtig gelegen “Villa Waldemar” (Emmalaan 1) én het achtergelegen bouwperceel aan de Wilhelminalaan van 4.480 m² bieden wij te koop aan. Tezamen maar liefst 7.747 m² ! U heeft hier de mogelijkheid om te wonen én (nu of in de toekomst) te bouwen op een toplocatie in de bestaande villawijk “de Hondsberg.”

Perceel oppervlakte 3.267 m²
Perceel oppervlakte bouwkavel Wilhelminalaan 4.480 m²
Woonoppervlakte ca. 190 m²
Inhoud woning ca. 1000 m³

Villa Waldemar is gebouwd in ca. 1912 , maakte deel uit van landgoed de Hondsberg en heeft diverse bewoners gekend, waaronder Jean Hommen, rentmeester van de maatschappij Waldemar. De huidige eigenaren hebben de woning sinds 1966 bewoond en hebben hele prettige herinneringen aan het wonen op deze bijzondere locatie.

De woning is gelegen in een van de fraaiste woonomgevingen van Midden-Brabant, te midden van de bossen en nabij de Oisterwijkse vennen. Het centrum van Oisterwijk is op korte afstand gelegen. Oisterwijk heeft een hoog voorzieningenniveau met diverse scholen (ook middelbare school), goede sportfaciliteiten en de diverse speciaalzaken en horeca aan de Lind. Kortom: het is fijn wonen in deze “parel van Brabant”.

Het bouwkavel (4.480 m²) is momenteel als bostuin van de woning aan de Emmalaan 1 in gebruik, maar heeft een eigen woonbestemming en is gelegen aan de Wilhelminalaan. Het vigerende bestemmingsplan is “Woongebieden” . De bestemmingsplanvoorschriften vindt u op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Indeling villa: hal met meterkast, toiletruimte, trapopgang en toegang naar de kelder en de diverse verblijfsruimten. Woonkamer met open haardpartij en openslaande deuren naar de voortuin. Vanuit de woonkamer heeft men prachtig uitzicht (de woning is op een terp gelegen) over de Waldemarlaan. Studeerkamer en hobbykamer. Gesloten keuken. Tuinkamer met deur naar het zijterras. Achter de tuinkamer is de bijkeuken gelegen. Deze is voorzien van een uitstortgoot en een douche. Vanuit de bijkeuken is de tuin te bereiken.

1e verdieping: op deze verdieping bevinden zich 5 (slaap kamers), alsmede de badkamer met douche, toilet en wastafel.

Kelder: de woning is voorzien van een royale (ca. 36 m²) provisie-en wijnkelder.

Vrijstaande garage: het voormalige koetshuis van de villa was in gebruik als garage en berging en biedt plaats aan meerdere auto’s. Op de verdieping is een bergzolder (voormalige hooizolder).

Buiten: de villa beschikt over fraai aangelegde tuinen, ingericht met terrassen, gazon, diverse bomen (o.a. douglas dennen, kastanjebomen, mastbomen, moerbeibomen) en een kruidentuin. Hier heeft u uw eigen bostuin met authentieke brandvijver en bruggetjes.

Algemeen: Villa Waldemar is een begrip in Oisterwijk. Het is een van de eerste villa’s in villawijk de Hondsberg. Een heerlijke plek. De woning behoeft wel modernisering/eigentijdse aanpassingen.

Wordt u de nieuwe bewoner van Villa Waldemar? Graag maken wij met serieus belangstellenden een afspraak voor een bezichtiging van dit bijzondere object.

Emmalaan 1
5062 JZ Oisterwijk
€ 2.200.000,- kosten koper

Stel een vraag over deze woning

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Gerritse Makelaardij | Tivolistraat 108, 5017 HS Tilburg | T 013 580 20 70 | info@gerritsemakelaardij.nl|Privacyverklaring