Schitterend karakteristiek vrijstaand woonhuis op geweldige locatie in de wijk Tivoli gelegen. Het pand is momenteel in gebruik als kantoor maar met enige ingrepen weer terug te brengen tot het gezellige familiehuis dat het ooit geweest is!

Bouwjaar 1931
Inhoud 1.690 m³
Woonoppervlakte 470 m²
Perceeloppervlakte 442 m²

Alle straten in de oude ziekenhuisbuurt zijn mooi, karakteristiek en lommerrijk. De oude glorie van de Tilburgse fabrikanten en rijke ziekenhuisartsen is hier nog volop aanwezig. Zo ook in de P.F. Bergmansstraat, genoemd naar Petrus Franciscus Bergmans (1846-1923) die zich jarenlang als bestuurder van het R.K. Gasthuis, als gemeenteraadslid en als wethouder zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de gezondheidszorg en de armenzorg in Tilburg. Het object is gebouwd als woning voor de Tilburgse familie Bakx door de bekende Tilburgse bouwmeester Jos Donders.

Indeling begane grond
Vestibule met garderoberuimte en toilet met fontein. Schitterende hal voorzien van fraaie parketvloer, lambrisering en glas-in-lood ramen en een zo mogelijk nog mooiere trappenhal naar de verdiepingen. Toegang tot de spreekkamer / woonkamer met lambrisering en vermoedelijk glas-in-lood en-suite deuren naar tussenkamer die ook weer toegang kan bieden tot de tweede woon-/eetkamer met openslaande tuindeuren. Royale woonkeuken met aansluitend eetkamer (voorzien van airconditioning) en archiefkamer met toegang tot de enorme kelder. Opstelling CV ketel.

Eerste verdieping
De eerste verdieping kent vijf grote (slaap-) kamers waarvan twee met airconditioning en een toiletruimte met zwevend toilet en fontein.

Tweede verdieping
De tweede verdieping beschikt over drie grote (slaap-) kamers waarvan een met airconditioning. Toilet met fontein.

Derde verdieping
Via vaste trap bereikbare grote zolderberging.

Tuin
Gezellige stadstuin voorzien van bestrating.

Algemeen
• Deels stalen en deels houten kozijnen grotendeels voorzien van enkel glas;
• Stucwerk plafonds en wanden;
• Fantastisch pand op heerlijke locatie!

P.F. Bergmansstraat 1
5017 JH Tilburg
€ 825.000,- kosten koper

Stel een vraag over deze woning

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Gerritse Makelaardij | Nieuwe Bosscheweg 105, 5017 JL Tilburg | T 013 580 20 70 | info@gerritsemakelaardij.nl|Privacyverklaring