listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 1.600.000

Bosscheweg 76

Berkel-Enschot
  • 4 slaapkamers
  • 299 Woonoppervlakte
  • 6966 m2
Villa "Ceder-hof"...ze bestaan nog van die verborgen pareltjes, niet zichtbaar vanaf de openbare weg, gelegen in een parkachtige omgeving met absolute privacy. Deze villa uit de jaren ’30 is in 2007 100% herbouwd met alle luxe van deze tijd maar met behoud van de sfeer van weleer. De tuin van 6.966 m2 zelf is zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat behouden. Het gedeelte van de tuin waarop het huis staat is ingericht als een heus stadspark, terwijl het ander gedeelte, het rechterdeel is ingedeeld in verschillende tuinkamers van bekende tuinarchitecten. In dit gedeelte staat o.a. een grote garage/werkplaats en een plantenkas.

De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree, modern toilet, garderobe en schakelkast, antenne, telefoon, internet, tv en B&O. De woonkamer bestaat uit twee gedeelten, 1 deel (65 m2) met 2 zithoeken, eethoek, open haard(hout) en 3x dubbele tuindeuren, het 2e deel is ingericht als bibliotheek/eetkamer (27 m2) met open haard (gas) en 2x dubbele tuindeuren. Een meer dan fantastische woonkeuken van 30 m2 met alle denkbare apparatuur, waaronder een AGA fornuis met 4 ovens en 2 kookplaten, bijkeuken met wasmachine- en wasdrogeraansluiting. Zeer grote kelder bestaande uit 2 delen, te weten een voorraadkelder en wijnkelder. Voorts bevinden zich op de begane grond 2 overdekte terrassen met warmte lamp, elektrisch bedienbare screens, schuifglaswand etc.

Eerste verdieping:
Via bordestrap naar overloop met kleine moderne badkamer en aansluitend een zeer grote slaapkamer met dakterras. Vanuit deze loftachtige slaapkamer met trap toegang tot bergzolder, mooie vaste kasten, airco, etc. De 2e zeer grote loftachtige slaapkamer kenmerkt zich door het zeer grote panoramaraam. Op deze slaapkamer een 3e open haard (gas). De 3e slaapkamer met toegang tot de 2e badkamer, airco. De 4e slaapkamer heeft wederom toegang tot de badkamer, airco en luxe schuifdeurkasten. Zeer luxe badkamer met vrijstaand bad (Philippe Starck), inloopdouche, wandcloset, super strakke badkamermeubels met waskom etc. Slaapkamer 2 t/m 4 en de badkamer zijn met een speelse gang met elkaar verbonden met veel kastruimte.

Tweede verdieping:
Via “vaste” trappen naar super grote bergzolder op stahoogte met opstelling combiketel 2006, verdeling vloerverwarming, omvormer zonnepanelen etc.

Bijzonderheden:
Begane grond en badkamers grote natuurstenen tegels 60x60 cm met vloerverwarming. Verdieping voorzien van strakke lichteiken whitewash vloer. Vier slaapkamers waarvan drie met airco. Alarminstallatie, telefooncentrale, uitgebreide B&O installatie incl. terrassen, luxe raamstoffering, toegangspoort met videosysteem. Uiteraard is de woning volledig geïsoleerd, vloeren, daken en ramen. Zeer uitgebreide elektra installatie van 17 groepen, 30 zonnepanelen etc.
Rondom de woning verlichting incl. paniekverlichting, sproeipunten in tuin (eigen waterbron met pomp), plantenkas, garage/werkplaats, carport voor 2 auto’s met o.a. luxe wasplaats (warm en koud water). Tuin met zeer bijzondere bomen en planten zie separate tuinomschrijving.
Uiteraard is de woning volledig geïsoleerd, vloeren, daken en ramen.

Tuin:
Deze prachtige volwassen tuin van 6.966 m2 is verdeeld in verschillende tuinkamers met zeer verschillende sferen. De vorige eigenaren hebben sinds de jaren dertig prachtige bomen en struiken laten planten in wat het oudste gedeelte van de tuin is. Hierbij zijn zeer bijzondere soorten. Dit gedeelte heeft de sfeer van een prachtig park en geeft erg veel privacy. Hier ligt ook de grote ronde vijver etc. Je kunt echt een wandeling door de tuin maken en komt dan de diverse sferen tegen. In dit gedeelte bevinden zich 3 heerlijke verhoogde terrassen en 3 fonteinen met waterspuwers.

Vervolgens is er de vijvertuin, waarin een gemetselde rechthoekige vijver, taxushagen, rozenvakken, "Victoriaanse" kas. Via het bospad waaraan diverse tuintjes liggen kom je aan de achterzijde de cirkeltuin binnen die is ontworpen door Piet Oudolf. Deze cirkeltuin is aangelegd met vooral vaste planten, hier is ook een overdekt terras en een klein vijvertje. Dit tuingedeelte ligt "verstopt" en zou ook erg geschikt zijn om een zwembad aan te leggen. Via een poortje kom je weer op het voorplein waaraan de dubbele carport, garage en entree huis gesitueerd zijn.
De diverse tuindelen zijn d.m.v. poortjes/poorten afgesloten, zodat kinderen en huisdieren niet zomaar overal naar toe kunnen gaan.
In het verleden werd deze tuin ook opengesteld voor kijkers. Vele mensen kennen de tuin nog uit die tijd. Ook is de tuin vaak afgebeeld in de (oudere) tuinboeken.

Algemeen:
Perceeloppervlakte: 6.966 m2, inhoud woning 1.268 m3, netto-woonoppervlakte 299 m2 bouwjaar jaren ’30, gemoderniseerd in 2006 -2007.

Aanvaarding in overleg.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.600.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
1268 m3
Perceel
6966 m2
Woonoppervlakte
299 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Externe bergruimte
100 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
98 m2
Overig inpandige ruimte
53 m2
Bouwjaar
1934

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.