listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 995.000

Burgemeester Damsstraat 42 A

Tilburg
  • 4 slaapkamers
  • 202 Woonoppervlakte
  • 697 m2
In de geliefde woonwijk Zorgvlied gelegen goed onderhouden vrijstaande stadsvilla (ARCHITECT BEDAUX) met onder architectuur aangelegde tuin en vrijstaande dubbele garage/berging.

Fijn wonen in deze sfeervolle Bedaux-villa
Deze stijlvolle woning is ontworpen door architect Bedaux. Kenmerkend zijn onder andere de wit-grijze muren, de lage smalle ramen met luiken, de dubbele entreedeuren en de Bedaux lamp bij de entree. De royale opzet van de leefruimten zorgt voor een prettige woonsfeer. De raampartijen bieden mooi uitzicht op de fraai aangelegde tuin en zorgen voor een aangename lichtinval. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, twee badkamers en een praktische wasruimte/berging. Op de 2e verdieping zijn een zolderkamer en bergzolder.

Groene woonwijk Zorgvlied
De villa is in de geliefde groene woonwijk Zorgvlied gelegen, een ideale ligging; dicht bij het stadscentrum, de universiteit, de Oude Warande, winkels en overige voorzieningen.


Begane grond

Entree/hal voorzien van trapopgang, vestibule, meterkast en toiletruimte met fontein.
Zeer sfeervolle tuingerichte woonkamer (ca. 43 m2 ) met een houthaard, op maat gemaakte boekenkasten en een brede schuifpui (met veel lichtinval) naar het terras en de tuin. Vanuit de woonkamer is de woonkeuken/eetkamer (ca. 32 m2 ) te bereiken. Deze biedt middels een schuifpui toegang tot het terras en de tuin. Een heerlijke ruimte om te koken, gezellig te eten, maar ook een fijne werkplek. Het moderne op maat gemaakte keukeninterieur (2002), bestaat uit een kookeiland met Belgisch hardstenen blad v.v. 5-pits gaskookplaat, afzuigkap en lades. Verder is er een keukenblok met 1 ½ spoelbak, vaatwasser, heteluchtoven en lades en een nis met koelkast en vrieskast. Vanuit de keuken is de provisie/wijnkelder (stahoogte ca. 9,5 m2) te bereiken.


Eerste verdieping

Te bereiken via de hal en trap met tussenbordes. Overloop met vaste kasten en toegang naar de 3 slaapkamers, de wasruimte en trapopgang naar de 2e verdieping.
De aan de achterzijde gelegen hoofdslaapkamer (ca. 20 m²) heeft een schuifpui naar het balkon en staat in verbinding met de badkamer/kleedkamer. De badkamer (in 2010 gerenoveerd) is ingericht met op maat gemaakte kledingkasten met hang/legplanken en lades en een kaptafel. Het badkamer gedeelte is ingericht met een inloopdouche, 2 wastafels in meubel met verwarmde spiegel, vrij hangend toilet, bidet en designradiator. De Belgisch hardstenen vloertegels zijn voorzien van vloerverwarming.
De tweede slaapkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen en heeft een Frans balkon, een op maat gemaakte kastenwand en boekenkast. Slaapkamer drie is aan de achterzijde gelegen is heeft op maat gemaakte kasten. De tweede badkamer is voorzien van een ligbad met douche-scherm, wastafel met spiegel en toilet. De separate wasruimte is voorzien van een wasbak en aansluiting voor wasmachine en droger.


Tweede verdieping

Zolderkamer, te bereiken via vaste trap met tussenbordes, heeft 2 dakramen, op maat gemaakt bureau, ladekast en bergruimten in de knieschotten. Separate bergzolder met opstelling c.v.-combiketel (Vaillant, ca. 2005).


Tuin

De tuin is bijzonder fraai, en onder architectuur aangelegd door Pieter Kies Toptuinen. De achtertuin is georiënteerd op het zuidoosten en ingericht met twee terrassen en een smalle strakke vijver. Het perceel is omheind met mooie hagen en verder ingericht met o.a. een honingboom, meidoorn, hortensia’s en anemonen. Aan de gevels en balkon groeien een prachtige blauwe regen en een wingerd. De huiseekhoorn komt dagelijks op bezoek.
Achter in de tuin is een separate hoek voor houtopslag en compost.


Garage/berging

De royale oprit biedt plaats aan meerdere auto’s en geeft toegang tot de garage met achtergelegen berging (totaal ca. 47 m²). De garage biedt plaats aan 2 auto’s en heeft een elektrisch bedienbare roldeur. De berging is tevens vanuit de tuin te bereiken is heeft een wasbak.

Algemeen
· Vrijstaande, eigentijdse stadsvilla op uitstekende locatie;
· Dicht bij het bos én bij de stad;
· De vloeren zijn voorzien van parket, tegels en tapijt. De wanden en plafonds voorzien van stucwerk.
· Ruime dubbele garage en berging.
· Dak-, spouwmuur,- en vloerisolatie;
· Prachtig aangelegde en goed onderhouden tuin.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 995.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
767 m3
Perceel
697 m2
Woonoppervlakte
202 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Externe bergruimte
44 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m2
Overig inpandige ruimte
9 m2
Bouwjaar
1983
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.