listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs: € 1.350.000

Koningshoeven 20

Tilburg
  • 7 slaapkamers
  • 376 m2
  • 4478 m2
Uniek Rijksmonument welke door de huidige eigenaren in de afgelopen 25 jaar met zorg en liefde werd gerenoveerd. Dé kans om te wonen en/of te werken op een steenworp afstand van het centrum van Tilburg én de uitvalswegen naar Den Bosch, Eindhoven, Breda, Antwerpen en Amsterdam.
Deze in 1886 in opdracht van C.M.H. Hoeben-Mutsaers gebouwde villa met Eclectische elementen verkeert nagenoeg geheel in oorspronkelijke staat. Dit unieke object biedt een scala aan mogelijkheden mede dankzij het enorme perceel. De bestemming is ‘wonen’ dus beroepsmatige activiteiten als een aan huis verbonden beroep is mogelijk. Verdere bedrijfsmatige activiteiten zijn onder voorwaarden mogelijk.
Laat uzelf verrassen door de schoonheid van dit object.

Bouwjaar 1886
Inhoud ca. 2.400 m³
Woonoppervlakte 375 m²
Perceeloppervlakte 4.478 m²

Over de villa
Het Rijksmonument is in 1994 in eigendom verkregen door de huidige eigenaren en sindsdien stapsgewijs gemoderniseerd en gerenoveerd. Ieder onderdeel van de woning werd door de jaren heen met eersteklas materiaal aangepakt waardoor de technische staat van het pand uitmuntend genoemd kan worden. De begane grond werd voorzien van een geïsoleerde betonvloer en de kozijnen uitgevoerd in hardhouten kozijnen met HR ++ glas. Het object beschikt over vier schoorstenen en twee houthaarden, allen voorzien van een flexibele rvs pijp. Op de begane grond treft u een 1e klas frans eiken vloer (Versailles) en een visgraat op de 1e verdieping. De elektra, de waterleiding en het riool werden allen vernieuwd en er is een kruipruimte ten behoeve van het leidingwerk. Het hang,- sluitwerk (gehele woning uniform) is uitgevoerd met titanium sloten en de enorme dubbele voordeur is voorzien van een zeven punts sluiting en staalstrip. Kortom; het pand is optimaal beveiligd. De hemelwaterafvoeren zijn uitgevoerd in zink en aangesloten op het riool. Het dak tot slot werd door de jaren heen volledig vervangen, geïsoleerd en alle leitjes zijn voorzien van rvs leihaken.

Indeling begane grond
Statige entree voorzien van marmeren vloer en hoge lambrisering alsmede de fraaie trappenhal met bordes naar de verdiepingen. Woonkamer aan de voorzijde met open haard en authentieke lambrisering. De twee kamer deuren zijn indien gewenst terug te plaatsen zodat het geheel in tweeën gesplitst wordt. De schitterende Versailles vloer brengt u terug in de tijd! Aan de achterzijde treft u de salon met openslaande tuindeuren en een houtkachel. Alle plafonds zijn origineel en gerestaureerd. De openslaande tuindeuren voeren u naar een bordes welke prachtig betegeld werd met een balustrade voorzien van laurier. De keuken biedt toegang tot de fantastische (wijn-) kelder met opstelling wasmachine, droger en technische installaties. Uitstekend geventileerd. Bijkeuken met gemoderniseerde meterkast. Toilet met fontein.

Eerste verdieping
Het bordes halverwege de trappenhal biedt toegang tot een berging. Royale overloop voorzien van visgraat 1e klas eiken vloer met toegang tot vijf slaap-/werkkamers, een badkamer en een separaat toilet. Een van de kamers beschikt over een eigen badkamer. De hoofdslaapkamer is verbonden met de naastgelegen werkkamer door middel van openslaande deuren. Badkamer I beschikt over een bad op pootjes en dubbele wastafel. Badkamer II over een douche en een wastafel. Diverse vaste kasten over de gehele verdieping.

Tweede verdieping
Bordestrap naar de tweede verdieping. Zesde slaapkamer voorzien van twee vaste kasten en met eigen badkamer voorzien van ligbad, toilet en wastafel. Flinke zolderkamer met opstelling CV ketels (2 x Remeha) en expansievat. Tot slot een schitterend en verrassend groot atelier van ruim 70 m².

Tuin
Het perceel betreedt u via een prachtig (elektrisch bedienbaar) hekwerk met pilaren. Ruimte voor auto’s is er volop. Als het ware betreed u uw eigen bos met eikenbomen, beukenbomen en platanen. Privacy is gewaarborgd. De tuin is volledig omheind door een hekwerk en beschikt verder nog over een (te renoveren) gastenverblijf annex summerhouse.

Tot slot
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed meldt de navolgende informatie over dit Rijksmonument dus voor verdere info verwijzen wij graag naar deze volgende link: http://rijksmonumenten.info/layar/info.aspx?objrijksnr=521069
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
Vrijstaande woning
Beschikbaarheid:
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.350.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud:
2403 m3
Aantal kamers:
11
Aantal slaapkamers:
7
Bouwjaar:
1886

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.