listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 779.000

Langestraat 25

Tilburg
  • 4 slaapkamers
  • 193 Woonoppervlakte
  • 177 m2
Een uniek pand in hartje centrum! Dit karakteristieke herenhuis maakte deel uit van een voormalig textielcomplex en is in gebruik geweest als pakhuis en kantoor. Momenteel beschikt de woning over drie ruime woonlagen alsmede een grote bergzolder. 
Achter de woning is een sfeervolle stadstuin gelegen met een eigen parkeerplaats onder de carport. 
De woning biedt mogelijkheden om wonen en werken te combineren maar ook dubbele bewoning kan een optie zijn. Dus een karakteristieke woning met veel mogelijkheden op een toplocatie. 

De Langestraat is een gezellige woonstraat, gelegen in de Tilburgse binnenstad nabij de Heuvelstraat en de gezellige Oude Markt. Restaurants, winkels, theaters en terrassen, allen binnen handbereik. Verder loopt u binnen een paar minuten naar het NS-station en bent u met de auto binnen enkele minuten op de uitvalswegen. Kortom een fijne woonlocatie!


INDELING 

Begane grond

Entree in hal met toiletruimte en meterkast. Toiletruimte is voorzien van een zwevend closet en een fonteintje. De entree/hal is middels een glazen pui gescheiden van de woonruimte en deze ruimte is afgewerkt met een sfeervolle stenen vloer. Entree in de leefruimte welke is ingericht met een moderne keuken in U-opstelling en een woonkamer gelegen in de voormalige poort/doorgang naar de fabriek. De woonkamer heeft een hoog plafond, mooie houten vloer, speelse raampartij aan de voorzijde en openslaande deuren naar de achtertuin.  De keuken is voorzien van apparatuur zoals een 5-pits gasfornuis en afzuigkap, combi-oven, koelkast met vriesvakje, vaatwasser en Quooker kraan.  
Naast de trapopgang naar de verdieping loopt de hal naar de achtergelegen ruimte met inloopdouche, de wasmachine aansluiting, een gootsteen en de boiler. Tevens geeft deze ruimte toegang tot de achtertuin.  


1e verdieping

Overloop met kastenwand en toegang tot de woonruimte op deze verdieping. U treft hier een lichte, ruime woonkamer met vaste kasten en speelse raampartijen. De woonkamer is afgewerkt met een vissengraat houten vloer en de keuken is voorzien van een donkere tegelvloer. De open keuken is voorzien van een werkeiland en apparatuur zoals koelkast, vriezer, vaatwasser, een Smeg fornuis met afzuigkap, een combi-magnetron en Quooker kraan. Naast een riante zithoek is er ruimte voor de eettafel grenzend aan de keuken. 


2e verdieping

Op deze verdieping, gedeeltelijk onder de schuine kap, zijn de slaapkamers en badkamer gelegen. De overloop met openslaande deuren naar een frans balkon geeft middels een vaste steektrap toegang tot de royale bergzolder. Vanuit de overloop is de aparte toiletruimte bereikbaar, deze is ingericht met een zwevend closet en fonteintje. Op deze verdieping zijn vier slaapkamers aanwezig, alle voorzien van één of meerdere dakramen en afgewerkt met een laminaatvloer. 
De lichte badkamer, vernieuwd in 2006, heeft een inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. De badkamer wordt verlicht middels inbouwspots en er is een dakraam aanwezig. 


3e verdieping

Deze fijne bergzolder heeft een vaste kast en veel ruimte voor het bergen van spullen. Hier is de opstelling van de Cv-ketel aanwezig en een klein wastafeltje. De zolderverdieping is voorzien van twee Velux dakramen.


Buiten

De sfeervolle stadstuin is gelegen op het westen. De tuin is ingericht met een terras aan de woning omringd door beukenhaag en leilinden. De tuin wordt opgesierd door een mooie notenboom en sfeervolle gevelbegroeiing. De schitterende achtergevel komt in de tuin geheel tot zijn recht. 
De houten berging is voorzien van elektra en is gelegen tussen de tuin en de carport. Deze carport is middels de achterom te bereiken, begroeid met druiven en afgesloten door een roldeur. 

Bijzonderheden:
• voormalig pakhuis en kantoor wat in circa 1990 gesplitst is in twee woningen (nummer 25 en 25a);
• in de directe omgeving van de woning zijn meerdere mogelijkheden voor het huren van een parkeerplaats;
• energielabel C;
• bouwjaar circa 1899/1900;
• sfeervol en bijzonder pand, geschikt voor meerdere doeleinden.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Geschakelde woning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 779.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
724 m3
Perceel
177 m2
Woonoppervlakte
193 m2
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Externe bergruimte
6 m2
Overig inpandige ruimte
12 m2
Bouwjaar
-
Energielabel
C

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.