listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 1.095.000

Professor Dondersstraat 15

Tilburg
  • 6 slaapkamers
  • 228 Woonoppervlakte
  • 447 m2
Op een unieke locatie gelegen, karakteristiek, authentiek, vooroorlogs half vrijstaand herenhuis met voortuin, eigen oprit, mooie aangelegde achtertuin met overkapping voorzien van gaskachel en eigen garage (2014). Sfeervolle woonkamer met erker en en-suite-deuren, recent aangebouwde wellness- / sportruimte (2014), deze ruimte is ook uitermate geschikt voor praktijk aan huis. Vijf slaapkamers, twee badkamers. De woning is gemoderniseerd met behoud van het authentieke karakter.
Kortom een ruim statig pand op een zeer gewilde locatie in één van de mooiste straten van Tilburg, nabij het centrum en het buitengebied. Comfort, karakter en ruimte komen hier samen.

De Professor Dondersstraat ligt in de zeer geliefde woonwijk Tivoli, ook bekend door het "Oude Elisabethziekenhuis", grenzend aan het centrum en Piushavengebied en kenmerkt zich als brede - maar rustige - straat met flinke bomen en statige, vooroorlogse 'herenhuizen'.
Steeds meer jongere gezinnen zijn de laatste jaren in de wijk komen wonen vanwege de fijne en gemoedelijke sfeer.
De centrale ligging is zeer bijzonder. Het stadscentrum met winkels, restaurants en vele culturele voorzieningen, zijn lopend te bezoeken en ook het station is binnen enkele fiets- en loopminuten te bereiken.
In de Piushaven treft u de typische sfeer van de terrasjes aan het water en de gezellige drukte met pleziervaartuigen en festiviteiten. Voor de rust wandelt u naar het uitgestrekte natuurgebied Moerenburg.

INDELING:

Begane grond:
Entree in vestibule, met garderobe en toiletruimte.
Hal met toegang tot de sfeervolle voor- en achterkamer, keuken en mooie trapopgang naar de eerste verdieping.
Sfeervolle L-vormige woonkamer met erker en en-suite voorkamer, een gezellige zithoek en gashaard. De en-suite-schuifdeuren verbinden de woonkamer en de eetkamer welke beide zijn voorzien van een mooie houten vloer.
Vanuit de eetkamer zijn er openslaande tuindeuren naar het terras/de achtertuin.
Luxe woonkeuken met strakke inrichting. De keuken is afgewerkt met een mooi fraai hardstenen blad en voorzien van de volgende inbouwapparatuur: een Boretti-fornuis (6-pits), met oven/grill, afzuigkap, twee koelkasten (inbouw Amerikaanse), diepvries, vaatwasser en combimagnetron. Vanuit de keuken is een kelder op stahoogte bereikbaar met daarin de vernieuwde meterkast.

Vanuit de keuken is er een doorloop langs een mooie strakke kastenwand, naar de inpandige wellness-ruimte welke is ingericht met verzonken jacuzzi, sauna en douchegelegenheid. De heerlijke lichte ruimte is geheel van glas met een verhoogd speels plafond. De glazenschuifpui is geheel te openen en geeft toegang tot het overdekte terras waar het tot in de late uurtjes genieten is van de warmte van de gashaard, verwarmingselementen en de rust in de heerlijke veel privacy biedende achtertuin.
Verder is er vanuit de keuken middels trapopgang toegang tot de grote (berg)zolder, hier treft u de opstelling van de CV-ketel. Onder het entree treft u nog een kelder op stahoogte met daarin de vernieuwde meterkast.

1e Verdieping:
Een fraaie trapopgang met glas-in-loodramen naar de eerste verdieping.
Overloop met separaat toilet en royale vaste kast.
Drie fijne slaapkamers en de badkamer. De royale masterbedroom is aan de achterzijde gelegen met toegang tot een balkon, de kamer is voorzien van airco en heeft twee vaste kasten.
Aan de voorzijde zijn twee slaapkamers, waarvan 1 kamer met een vaste kast.
De speels ingerichte badkamer heeft een hoog opengewerkt plafond met een Velux-venster met vrij zicht. De ruimte is ingericht met een inloopdouche en hoek-bad, beide met een thermostatische kraan. Dubbele vaste wastafel en designradiator.

2e Verdieping:
Overloop met vaste kast en toegang tot 2 slaapkamers en de tweede badkamer. De slaapkamer aan de voorzijde geeft toegang tot een bergzolder met daar in opgesteld de CV-ketel voor het woongedeelte. De achter slaapkamer heeft een vaste kast en een dakkapel. De tweede badkamer is ingericht met een douche en vaste wastafel. Hier treft u tevens de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur.

Garage:
De garage is van buitenaf te bereiken (2014).

Tuin:
Voortuin en eigen oprit met ingebouwde elektrische laadpaal. Aan de achterzijde van de woning gelegen fraai aangelegde en veel privacy biedende diepe zonnige stadstuin, gelegen op het zuidwesten. Een heerlijke tuin waar u de sfeer van de binnenstad proeft met twee terrassen waarvan 1 ruim overdekt terras, met gashaard, warmte elementen en inbouwspotjes. In de tuin kunt u de hele dag genieten van de zon en ook schaduwplekken opzoeken.

Algemeen:
- Op toplocatie gelegen royaal karakteristieke woning met veel mogelijkheden
- Eigentijdse groepenkast met voldoende groepen
- Vijf slaapkamers, twee badkamers, 2 separate toiletten
- Authentieke elementen zoals paneeldeuren, tegel- en parketvloeren, trappenhuis, glas-in-lood ramen
- Gaskachel in de woonkamer en een gaskachel onder de veranda
- In de binnenstad gelegen met aan de ene kant diverse terrasjes en restaurants, het station van Tilburg, de Schouwburg en op loopafstand van de Piushaven en het natuur- en wandelgebied Moerenburg.
- Eigen parkeergelegenheid met eigen laadpaal
- De uitbouw is voorzien van domotica systeem en tegelvloer in combinatie met vloerverwarming
- Centraal gelegen met een directe ontsluiting aan de uitvals-en snelwegen.
- Bouwkundig rapport op aanvraag beschikbaar.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Herenhuis
Type woning
Twee onder een kapwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.095.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
954 m3
Perceel
447 m2
Woonoppervlakte
228 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
6
Gebouwgebonden buitenruimte
31 m2
Overig inpandige ruimte
13 m2
Bouwjaar
1929
Energielabel
E

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.