listing_gallery

Verkocht
Vraagprijs € 325.000

Sint Josephdwarsstraat 12

Tilburg
  • 3 slaapkamers
  • 95 Woonoppervlakte
  • 144 m2
In de geliefde wijk Hoogvenne (tegenover een parkje en met de Piushaven om de hoek) gelegen vooroorlogse tussenwoning met fijne achtertuin. Deze sfeervolle woning met authentieke gevel heeft veel verrassende en karakteristieke elementen en een speelse indeling met o.a. zitkamer, eetkamer, ruime keuken en 3 slaapkamers, waarvan 1 met vide en entresol.

DE OMGEVING
De woning is in een rustige zijstraat van de Sint Josephstraat en de Hoogvensestraat gelegen, direct bij de Piushaven en op looppafstand van het centrum. De geliefde wijk Hoogvenne is een woonwijk met historie en sfeer, aan de rand van het centrum van Tilburg met scholen en een kinderdagverblijf om de hoek. Ook Landschapspark Moerenburg is te voet binnen enkele minuten te bereiken. Het NS-station is op enkele fietsminuten gelegen en met de auto bent u in ‘n paar minuten bij de uitvalswegen naar Eindhoven, Breda en 's-Hertogenbosch.
Wonen in de stad met alle voorzieningen en de natuur in de directe nabijheid.

INDELING
begane grond
Entree middels voordeur met glas-in-lood. Hal (voorzien van mooie lambrisering van steigerhout) met toegang naar de woonkamer die aan de voorzijde van de woning ligt en nog oude details heeft zoals een deel van het oude schoorsteenkanaal en de voormalige bedstee, die deels in gebruik als boekenkast. Aan de achterzijde is de eetkamer gelegen. Hier bevinden zich een servieskast, de originele trap naar de kleine kelder en de trapopgang naar de verdieping.

De keuken is ingericht met een op maat gemaakt eikenhouten keukenblok met terrazzoblad en spoelbak, een 5-pits Boretti gasfornuis met oven (ter overname) en een afzuigkap. Vanuit deze keuken geeft een deur toegang tot de ruime bijkeuken met eikenhouten kastje voorzien van het originele terrazzo blad. Verder zijn hier de aan/afvoer wasmachine, een luik naar een bergzolder en de toegang naar de badkamer, toiletruimte en de achtertuin. De badkamer is ingericht met een inloopdouche, wastafel en designradiator. De toiletruimte is v.v. een vrij hangend toilet.

1e verdieping
Overloop met toegang tot de 3 slaapkamers en de was/toiletruimte. De aan de voorzijde gelegen slaapkamer 1 is een bijzondere kamer met een dakkapel, dakraam, vide en via een trap toegang tot een entresol met dakraam. Slaapkamer 2 is eveneens aan de voorzijde gelegen, heeft een dakkapel, dakraam en een werkhoek. Slaapkamer 3 is aan de achterzijde gelegen en heeft een groot dakraam. Daarnaast ligt een fijne ruimte met toilet en wastafelmeubel en een dakraam. Boven de trapopgang bevindt zich een ruimte waarin de c.v.-combiketel staat opgesteld. Middels een luik en trap op de overloop toegang naar de bergzolder.

2e verdieping
Bergzolder.

FIJNE ACHTERTUIN
De zeer sfeervolle achtertuin van plm. 8 meter diep is oost/zuid gelegen en is ingericht met een border en bestrating. De tuin is te bereiken middels de naast de tuin gelegen afsluitbare poort.

ALGEMEEN

• Eigentijds afwerkingsniveau; de vloeren zijn voorzien van eiken en grenen vloerdelen, laminaat en tegels. De plafonds en wanden zijn afgewerkt met stucwerk.
• Diverse oorspronkelijke elementen, zoals paneeldeuren, authentieke tegels en glas-in-lood.
• De ramen zijn gedeeltelijk voorzien van luiken en shutters.
• Energielabel F. De woning is grotendeels voorzien van HR+/++ glas, gedeeltelijk voorzien van dakisolatie en zijn er enkele voorzetwanden.
• De verwarming en warmwatervoorziening van de woning geschiedt middels een c.v.-combiketel (2008, Bosch).
• Vernieuwde groepenkast.
• Tegenover de woning zijn parkeerplaatsen gelegen. Parkeren middels parkeervergunning, kosten 1e vergunning € 60 per jaar.
• In de koopovereenkomst zullen een asbestclausule en een ouderdomsclausule worden opgenomen.
• Er is een bouwtechnische keuring -waarin de onderhoudsgevoelige bouwtechnische en installatietechnische elementen worden besproken- ter inzage.
Type woning:
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
Tussenwoning
Beschikbaarheid
Verkocht
Vraagprijs
€ 325.000
Koopconditie
Kosten koper
Aanvaarding
In overleg
Inhoud
376 m3
Perceel
144 m2
Woonoppervlakte
95 m2
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Overig inpandige ruimte
11 m2
Bouwjaar
1905
Energielabel
F

Wilt u graag een volledige brochure ontvangen? Vul dan uw naam en emailadres in en we sturen u direct door naar de brochure.

Meer informatie over deze woning of een bezichtiging plannen?

Neem dan contact op met één van onze makelaars via 013 580 20 70 of stuur een mail naar info@gerritsemakelaardij.nl.